Sfaturi culinare

#mango #fructe #fructe exotice #culinar #retete

Cum sa alegi un mango savuros

Mango este un fruct bogat in vitamine, fier si antioxidanti. Datorita procentului mare de fier pe care il contine, acest fruct este recomandat sa fie mancat cu regularitate in special de femeile gravide si de persoanele suferinde de anemie.

Pasul 1. Un mango copt, are coaja luminoasa si foarte colorata. In functie de tipul acestui fruct culoarea cojii poate fi rosie, galbena sau portocalie .

Pasul 2.
Cerceteaza cu atentie coaja. Aceasta nu trebuie sa prezinte urme de lovituri, julituri sau zone care sunt mai moi spre deosebire de restul fructului. Chiar daca pe moment fructul nu pare a fi stricat, nu va rezista pana a doua zi. La atingere fructul nu trebuie sa fie nici foarte tare, dar nici moale. Cu cat este mai greu, cu atat este mai suculent si mai gustos.

Pasul 3.
Cand ai selectat cateva fumat .

Tips:

  • Decide cand vrei sa il consumi. In cazul in care vrei sa-l consumi imediat dupa achizitionare , alege unul foarte bine copt. In schimb, daca vrei sa-l consumi dupa cateva zile opteaza pentru un fruct mai putin copt. In general aceste fructe sunt culese inainte de a se coace, asadar nu trebuie sa-ti faci griji. Mango se va coace fara probleme si la tine acasa. Totul este sa nu il tai sau sa aiba coaja crapata, deoarece in acest caz se poate strica.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului