Midiile reprezinta pentru multi o provocare. Adesea, lumea evita sa incerce o reteta cu ="xirtireh" href="http://www.acasa.ro/ " title=" midii ">midii de teama sa nu se trezeasca cu un platou de midii sarate si pline de nisip. Daca insa inveti sa le cureti bine, iti vei surprinde prietenii in mod placut si chiar vei alunga unele prejudecati despre fructele de mare.

1. Ai grija ce alegi

Evita midiile care prezinta carapace ciobite, sparte sau care au orice alta forma de stricaciune. Nu trebuie cumparate midiile care sunt deja deschise. Carapacea trebuie sa fie tare si bine inchisa. O cochilie inchisa este un semn ca midia mai traieste. De asemenea, daca midia are o mica deschizatura si o bati usor pe cochilie, aceasta ar trebui sa se inchida. Daca nu se inchide, inseamna ca molusca nu mai traieste si trebuie aruncata.

Conteaza si in care midiile au fost depozitate (intr-un loc rece, unde acestea pot respira). Mirosul midiilor ar trebui sa fie aidoma celui de mare (ocean).

2. Desfa-le rapid din ambalaj

Odata ajuns acasa, midiile trebuie desfacute rapid din punga, pentru a le lasa sa respire. Altfel, molustele vor muri inainte de a fi gatite.

3. Spala-le in apa

Midiile se spala in apa rece in jur de 20 de minute. Midiile respira si filtreaza apa, dand afara nisipul. Midiile trebuie spalate individual, nu lasate intr-un bol cu apa, deoarece in acest ultim caz ele vor muri, nefiind obisnuite decat cu apa de ocean. Cand le speli, poti folosi o periuta de dinti special pastrata pentru ele. Cu ajutorul periutei inlaturi orice urme de namol sau resturi marine care exista pe carapace.

Nu se foloseste strecuratoarea la spalatul midiilor. Fundul strecuratorii colecteaza nisipul eliminat de midii si acesta se va intoarce in ele, odata cu apa strecurata.

4. Smulge-le "mustatile"

Unele midii au un fel de „mustati” care ies din cochilie, componente cu care ele se prind de stanci. Daca gasesti asa ceva, tebuie doar sa le smulgi. Daca acestea sunt foarte rezistente, se sa fie nevoie sa folosesti partea neascutita a unui cutit sau o foarfeca, pentru a trage mai bine.

  •   2010-01-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ramona Sandu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii