Sfaturi culinare

#condimente #bucatarie #depozitare #sfaturi culinare

Cum sa depozitezi condimentele

Condimentele sunt nelipsite dintr-o bucatarie, insa adesea acestea sfarsesc in pungi sau borcane prafuite, lipsite de etichete si fara a mai sti vreun termen de valabilitate . Pentru a pastra mirodeniile proaspete cat mai mult timp, acestea trebuie depozitate intr-un mod corespunzator.
 

1 Pastreaza condimentele intregi
 

Cumpara si depoziteaza condimente intregi, in masura posibilului. Zdrobeste, macina, taie, faramiteaza doar cantitatea de care ai nevoie. Condimentele intregi se pastreaza intr-o forma mai buna atunci cand sunt intregi.

Nu amesteca acelasi tip de condiment din doua pachete diferite. Se poate ca plantele respective sa aiba o vechime diferita, un grad de uscare diferit si prin urmare nu ar trebui sa amesteci doua pachete cu acelasi tip de condiment.
 

2 Alege locul potrivit pentru pastrarea condimentelor
 

Tine mirodeniile departe de sursele de caldura si umezeala, pentru a evita deteriorarea lor. De aceea nu este indicat sa asezi condimentele aproape de aragaz si nici pe langa chiuveta sau fereastra. Totodata, condimentele trebuie tinute departe de lumina soarelui.
 

3 Opteaza pentru recipiente potrivite
 

Pentru ca mirodeniile sa se pastreze proaspete mai mult timp, este necesar sa folosesti recipiente potrivite. Acestea trebuie inchise ermetic pentru a nu permite aerului, dar nici eventualelor insecte, prafului sau impuritatilor sa patrunda. Condimentele care sunt pastrate corespunzator pot fi folosite in jur de 4 ani, daca sunt intregi si in jur de 2 ani daca sunt maruntite.

Cand depozitezi condimente intr-un recipient, noteaza continutul pentru a sti din start despre ce mirodenie este vorba si totodata scrie data la care pui acel recipient spre pastrare. Desi au o durata lunga de viata, condimentele nu ar trebui folosite dupa ce au inceput sa-si piarda din proprietati.
 

4 Verifica proprietarile condimentelor
 

Inainte de utilizare, verifica proprietatile condimentelor. Culoarea acestora si aroma sunt doua caracteristici esentiale, care te ajuta sa-ti dai seama daca planta respectiva mai este buna sau nu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete