Sfaturi culinare

#orez #depozitare

Cum sa depozitezi orezul

Orezul este unul dintre alimentele cele mai des intalnite in bucatarie. Planta are o valoare nutritiva importanta si permite prepararea in diverse feluri. Printre cele mai cunoscute preparate care au orezul la baza sunt pilaful, sushi, risotto si paella . Pentru a te bucura insa de aroma sa, trebuie sa stii cum sa depozitezi orezul in mod corect.

 

1 Pastreaza orezul sigilat in ambalajul propriu

 

Daca ambalajul nu a fost inca deschis, pastreaza pachetul de orez in frigider , pentru o perioada de pana intr-o saptamana.
Daca nu consume intreaga cantitate, ai grija sa inchizi bine la capetele punga. Poti folosi clesti speciali pentru pungi. Depoziteaza apoi pachetul intr-un loc racoros si curat.

Orezul brun contine mai multe uleiuri comparativ cu orezul normal, prin urmare poate fi depozitat o perioada mai scurta, fata de cel alb. Verifica intotdeauna termenul de garantie de pe pachet.

 

2 Foloseste un recipient etans

 

Dupa ce ai desfacut ambalajul, daca nu poti sa-l folosesti in continuare pentru depozitare, muta orezul intr-un recipient etans. Apoi aseaza-l intr-un loc racoros.

Numai in cazul in care vrei sa depozitezi orezul pentru o perioada scurta poti sa-l lasi deschis. Ii vei permite astfel sa respire, dar nu trebuie sa-l tii mult astfel, deaorece orezul este vulnerabil in fata insectelor.

 

3 Pastreaza in frigider orezul gatit

 

Orezul gatit trebuie pus intr-un recipient etans, in frigider. Aici, acesta va fi bun de consum cam o saptamana. Daca este congelat, va rezista cateva luni.

 

4 Depoziteaza orezul in locuri curate

 

Orezul poate fi atacat de insecte , prin urmare este foarte important ca acest aliment sa fie depozitat intr-un spatiu nu doar racoros, dar si curat. O camara in care alimentele sunt imprastiate, cu pungi sparte si resturi cazute pe rafturi este un mediu propice pentru insecte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare