Pieptul de pui se gaseste in magazine si gata dezosat. Cu toate acestea, daca il cumperi cu os, vei plati mai putin si vei putea sa folosesti oasele ca sa faci supa de pui. Dar cum sa faci sa scoti osul usor, pastrand pieptul intact? Foarte simplu! Urmeaza doar cativa pasi si vei termina de dezosat pieptul de pui in maxim 5 minute.


1 Spala-te pe maini



Carnea de pui este purtatoare de bacterii, astfel incat specialistii recomanda spalatul pe maini inainte si dupa ce ai folosi-o in bucatarie.


2 Pregateste ustensilele de lucru



Pentru a dezosa un piep de pui ai nevoie de un cutit bine ascutit si de un tocator. Este bine sa ai un tocator special pentru carne si un altul pentru verdeturi . Cutitul este de preferinta sa fie unul mic, pentru taiat carne. Ai grija cum tii cutitul. Miscarile pe care le vei face sunt scurte si dese.

 

3 Aseaza pieptul de pui pe spate si taie



Sursa foto: instructables.comDaca este vorba despre un piept de pui mai mare, aseaza-l pe spate (pe partea cu piele). Daca nu este tocmai plat din cauza oaselor cutiei toracice, le poti taia cu o foarfeca de bucatarie.

Palpeaza puiul si gaseste osul. Il vei simti pe mijlocul pieptului. Incepe sa tai, dintr-o parte, infigand lama usor, cat poti de aproape de os. Fa miscari usoare, scurte, cu o mana, iar cu cealalta indeparteaza cu grija carnea de os. Taie usor pe langa os pana cand obtii prima jumatate de piep de pui perfect desprinsa de os. Apoi fa acelasi lucru in partea cealalta.

Daca ai un piept de pui mai mic, il poti tine pe tocator asezat pe o muchie (pe o parte), taind carnea de jur imprejurul osului.
 


4 Taie resturile de pe carne



Verifica cele doua bucati de piept de pui. Indeparteaza resturile de grasime sau piele daca iti doresti un piept de pui simplu. Daca insa vrei sa folosesti grasimea naturala a puiului in mancare, lasa-l cu tot cu piele.

Ai grija sa indepartezi si tendoanele albe din carnea de pui.


5 Decide ce faci cu osul


Osul indepartat il poti pune intr-o punga la frigider pana il vei folosi ca sa faci supa de pui. Daca insa nu ai nevoie de el, il poti arunca.


6 Spala-te pe maini din nou


Dupa ce termini de dezosat pieptul de pui, spala-te iar pe maini. De asemenea, cutitul si tocatorul trebuie si ele sa fie spalate bine.

 

  •   2010-11-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii