Sfaturi culinare

#usturoi #porc #carne #carnati

Cum sa faci carnati de casa

Carnatii facuti in casa ofera ca avantaj faptul ca folosesti numai ingredientele pe care le alegi cu mana ta. Ii poti face mai grasi sau mai putin grasi, mai sau mai simpli si ii servesti la masa iarna, alaturi de o tuica fiarta.

1 Alege ingredientele
 

Pentru carnati de casa, ai nevoie in primul rand de carne. Daca folosesti carne de porc, poti pune carne din regiunea gatului, de la fata, de la pulpe sau din alte zone.

Tot pentru carnatii de casa trebuie sa folosesti condimente. Exista mai multe tipuri de condimente, precum , boia dulce, sare si piper etc. In ceea ce priveste condimentele, poti folosi oricat de multe, in functie de reteta. De exemplu, la carnatii de casa poti folosi inclusiv patrunjel si nucsoara .
In reteta mai poti folos sare de lamaie, bicarbonat si otet. Pentru compozitia de carne, la framantare ajuta sa folosesti apa sau supa de carne.
 

2 Pregateste ingredientele
 

Asigura-te ca exista suficienta grasime in carnea pe care o vei folosi. In general, pentru carnati nu se foloseste carne cat mai slaba, ci una mai grasa, insa proportia de carne este recomandat sa fie de doua ori mai mare. Grasimea poate veni de la carnea in sine sau se adauga ceafa sau slanina . In unele cazuri, carnea de porc se amesteca cu carne de vita.

Pentru matul de carnati, poti folosi intestine cumparate din magazin sau unele luate de la porc sau mate . Nu uita ca acestea trebuie spalate si curatate bine. Pot fi curatate cu ajutorul unui cutit, pentru a razui suprafata intr-un mod corespunzator. Apoi matele se pun in apa cu otet, pentru a se dezinfectat si a se albi. In unele cazuri, pe langa otet se mai foloseste bicarbonatul sau sarea de lamaie.
 

3 Urmeaza pasii retetei
 

In general, carnea se amesteca cu restul ingredientelor, apoi sunt facuti carnatii prin umplerea matului de carnat cu acea compozitie de carne.

Este important sa dispui de dispui de suficiente mate pentru carnati si de o masina speciala, de facut carnati.
 

4 Pregateste carnatii
 

Dupa umplere, carnatii se pun la uscat, dupa care se dau la afumat sau se prajesc. In cazul in care ii prajesti, nu este nevoie sa folosesti ulei sau grasime, deoarece carnatii sunt deja grasi, astfel incat pot fi rumeniti in propria lor grasime.
 

  •   2011-01-04
  •   18753 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Cauta-ti perechea