In zilele calduroase, prepara o bautura aromata si gustoasa. Cafeua cu gheata te va inviora si iti va satisface pofta de ceva dulce. Iata mai jos cum sa obtii cea mai buna cafea cu gheata.

Fa o cafea tare. Chiar daca prepari cafea cu gheata nu trebuie sa faci rabat de la calitate. Foloseste cafeaua preferata si vei obtine o bautura cu adevarat delicioasa. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand faci cafea cu gheata este faptul ca gheata va lua foarte mult produsul final.

Este astfel indicat sa faci o cafea tare, care sa isi pastreze aroma si dupa ce adaugi gheata. Ca regula generala, este indicat sa folosesti o cantitate dubla de cafea. De exemplu, daca vei pregati 4 cani de cafea, adauga 8 lingurite de cafea. Astfel, cafeaua ta cu gheata va avea un gust bun si nu isi va pierde aroma.

Fa cuburi de gheata din cafea. Pentru a preveni diluarea cafelei cu gheata poti adopta un truc: fa cuburi de gheata din cafea. Prepara o cafea obisnuita, las-o sa se raceasca si apoi toarna in recipientele speciale pentru cuburi de gheata. Da la rece si asteapta pana cand se intaresc. Ai grija insa unde depozitezi cuburile de gheata, deoarece acestea absorb mirosurile din jur.

Adauga zahar. Daca iti place cafeaua cu zahar, acum este momentul sa il adaugi. Cat timp cafeaua este inca fierbinte, adauga cantitatea dorita de zahar. Este insa indicat sa indulcesti cafeaua putin mai mult decat de obicei. Amesteca apoi bine, pana cand tot zaharul se dizolva complet.

Raceste cafeaua. Inca nu adauga cuburile de gheata. Asteapta sa se raceasca cafeaua complet, dupa care o dai la frigider pentru cateva ore. Daca adaugi cuburile de gheata in cafeaua calda, acestea se vor topi imediat, iar cafeaua va fi prea apoasa.

Adauga gheata. In pahare speciale adauga cateva cuburi de gheata si apoi toarna cafeaua. Deasupra poti orna cu frisca si fulgi de ciocolata.

Aromeaza. In loc de zahar, in cafea poti adauga diverse siropuri, precum cel de alune de padure, ciocolata sau vanilie. In acest fel vei obtine o bautura foarte parfumata si gustoasa.

Cafeaua cu gheata este mult mai aromata daca folosesti cafea de calitate, din boabe inchise la culoare, pe care le rasnesti chiar tu acasa. Pentru o versiune decadenta, cat timp cafeaua este calda, adauga putin lapte condensat.
 

  •   2012-08-31
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii