Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #limonada #menta # bautura racoritoare # cum sa servesti limonada

Cum sa faci cea mai buna limonada

Una dintre bauturile predilecte ale verii este, fara indoiala, limonada . Cu lamaie, menta, portocale, piersici, chiar si whiskey , limonada este intodeauna o bautura racoritoare , pe placul tuturor si are avantajul de a putea fi folosita indiferent de ocazie. De asemenea, gustul usor acrisor o face foarte potrivita in combinatie cu majoritatea preparatelor culinare.

Pe cat este de usor de pregatit, pe atat este de diferita o limonada de la un caz la altul. Uneori, poti avea surpriza de a bea o bautura care este mai mult apa decat fruct sau poti sa ai neplacerea de a te lupta cu spuma de la apa minerala, care te impiedica sa consumi lichidul usor. Este important, asadar, sa stii sa pregatesti o limonada foarte gustoasa, pe placul tuturor. Iata ce poti face:
 

1. Alege lamaile pentru limonada
 

Alege lamai medii sau mici, ferme, cu o coaja de un galben stralucitor. Evita fructele prea mari deoarece acestea pot avea coaja mai groasa, fara ca pulpa in sine sa fie mai consistenta. Fructul trebuie sa fie bine copt, iar acest lucru este aratat de greutatea lamaii. Pentru o limonada adevarata trebuie intotdeauna sa folosesti lamai si nu concentrat de lamaie. De asemenea, cele mai bune lamai sunt cele naturale, netratate, insa putina lume se poate lauda cu un lamai in curte.
 

2. Pregateste lamaile inainte de stoarcere
 

Pentru a le face mai zemoase, poti sa pui lamaie putin in apa fierbinte sau sa le lasi cateva secunde in cuptorul cu microunde. Pulpa fructului se va inmuia si iti va permite sa storci mai usor lamaia, obtinand mai mult suc. O alta varianta in acelasi scop este sa pui lamaia pe o suprafata plana, acoperindu-o cu palma. Ruleaza-o apoi pe acea suprafata, apasand usor.
 

3. Stoarce lamaia pentru limonada
 

Foloseste un instrument eficient pentru a stoarce lamaia. Sunt o multime de metode, insa nu toate storc foarte bine fructul de suc. Un storcator electric este o solutie potrivita, pentru a obtine cantitatea maxima de zeama de lamaie. Ai grija intotdeauna sa inlaturi samburii din sucul lamaii, pentru ca nicio limonada nu este placuta nici la vedere si nici cand o consumi, cand sunt samburi care plutesc prin ea.
 

4. Ai grija la cantitatile de ingrediente pentru limonada
 

Pentru avea o compozitie echilibrata, este important sa respecti proportiile. De exemplu, limonadele cu foarte putin suc de lamaie si multa apa sunt in general fade. Poti folosi o cana de zahar la o cana de apa si tot atat de suc de lamaie, pentru a obtine compozitia initiala. La acestea se mai toarna inca 3 sau 4 cani de apa rece (plata sau minerala), pentru a dizolva limonada foarte concentrata si dulce.
 

5. Pregateste limonada
 

Fierbe zaharul cu apa pentru a obtine un sirop si amesteca-l cu sucul de lamaie.
 

6. Serveste limonada intr-un fel inventiv
 

Limonada poate fi innobilata daca este servita intr-un mod special. In primul rand, foloseste un set special conceput pentru limonada si bauturi reci , format dintr-o cana inalta, de sticla si pahare pentru suc, asortate. Acestea pot fi simple, transparente, fumurii, cu modele varatice (floarea soarelui, scoici etc).

Apoi asigura-te ca ai bucatele de gheata sau cuburi pregatite din apa plata. Pentru un aspect deosebit, poti pregati cuburi de gheata in care sa pui bucati mici de lamaie cu coaja, astfel incat cubul sa arate atractiv cand este inghetat. Foloseste, de asemenea, multe felii de lamaie, taiate uniform, pe care sa le pui in limonada si cu care sa decorezi buza paharului.

Mai poti folosi menta sau alte ingrediente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete