Sfaturi culinare

#cheesecake #prajituri #prajitura #deserturi # prajitura cu branza

Cum sa faci cel mai bun cheesecake

Cheesecake -ul este o prajitura cu branza faimoasa pe plan international, cu origini foarte vechi, care ajung pana in Grecia antica. Pentru acest preparat se foloseste o branza cremoasa, proaspata, indulcita adesea si imbogatita cu zahar, fructe, ciocolata etc.

Prajitura este preferata multora gratie aromei sale dulci-acrosoare si texturii cremoase. Iata cum sa faci cel mai bun cheesecake:
 

1 Foloseste crema de branza potrivita
 

Daca folosesti o branza cremoasa rece, aceasta poate sa faca cocoloase atunci cand este batuta . Pentru a evita acest lucru trebuie sa lasi branza sa ajunga la temperatura camerei.
 

2 Ai grija la timpul de coacere
 

Este recomandat ca prajitura sa fie tinuta in cuptor numai atat cat spune reteta si chiar mai putin de atat. Chiar daca centrul prajiturii ar putea arata umed, odata ce scoti din cuptor cheesecake-ul acesta se va raci si va capata o forma ferma dupa ce va sta cateva ore.
 

3 Preseaza marginile
 

Imediat ce scoti prajitura din cuptor, foloseste un cutit lat pentru a trece cu el repede peste margini, apasandu-l astfel incat prajitura sa nu apuce sa se sfarame. Isi va mentine forma mai bine cand se va raci. Nu uita ca aceasta prajitura este un preparat moale, cremos.
 

4 Raceste corespunzator prajitura
 

De asemenea, pentru a te asigura ca se raceste corespunzator, scoate-o intotdeauna din cuptor. Nu lasa prajitura inauntru, asteptand sa ajunga la temperatura camerei. Prea multa expunere la caldura va distruge preparatul.

Dupa ce ajunge la temperatura camerei, pune cheesecake-ul la frigider si lasa-l cel putin 4 ore sau chiar si peste noapte. Este important ca prajitura sa stea la rece, pentru ca ea sa fie suficient de ferma incat sa nu se sfarame.

A doua zi poti scoate prajitura din forma ei incalzind putin fundul tavii, pentru ca untul sau grasimea de la fund sa se inmoaie. Scutura putin tava si vei putea sa eliberezi prajitura din forma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului