Sfaturi culinare

#porumb #sare

Cum sa faci cel mai bun porumb fiert

Porumbul fiert ne aminteste de copilarie, atunci cand parintii sau bunicii ne puneau in fata stiuletii aburinzi si ne lasau sa ne infingem dintii in boabele moi cu gust dulceag. Daca vrei sa pregatesti porumb fiert , iata cateva sfaturi pentru a-l face cat mai bun.
 

De ce ingrediente ai nevoie pentru a face porumb fiert
 

Atunci cand pregatesti astfel porumbul, ai nevoie de 5-6 stiuleti de porumb “in lapte”, 1,5 litri de apa si sare.
 

Ce inseamna porumb “in lapte”
 

Atunci cand alegi porumbul pentru fiert, baga usor unghia intr-un bob de porumb care sa fie mai mare. Daca acesta este moale si din el iese un suc care are aspectul unui lapte, atunci inseamna ca respectivul stiulete este “in lapte”.

Daca porumbul este putin mai tare, gustul acestuia nu va mai fi la fel de bun iar timpul de fierbere va fi mai indelungat.
 

Porumb fiert cu sau fara panusi
 

Inainte de a pune stiuletii la fiert, scoate-i din panusi (frunze) si da-i deoparte. Spala panusile de praf si mizerie , apoi imparte-le in jumatate – o parte o vei pune pe fundul vasului in care fierbi porumbul, iar cealalta jumatate deasupra.

Inainte de a pune stiuletii la fiert, rupe-le capetele moi, astfel incat sa aiba un aspect estetic placut.
 

Cata apa se pune la fiert
 

Pune destula apa cat sa cuprinda porumbii si panusile asezate deasupra. Daca e nevoie, rupe stiuletii in doua pentru a-ti incapea in vasul in care ii vei fierbe.
 

Cand sa adaugi sarea
 

Sarea poate fi adaugata la final, dupa ce boabele de porumb s-au fiert, insa daca vrei poti pune putina sare si in apa in care fierbi porumbul.
 

Cum se pastreaza porumbul fiert
 

Daca vrei poti pastra porumbul fiert, congelandu-l. Stiuletii se fierb in apa cu putina sare de lamaie, apoi se congeleaza. Atunci cand vrei sa-i consumi, pune-i in apa clocotita, lasa-i sa fiarba cateva minute, apoi serveste-i.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete