Sfaturi culinare

#pui #pui shanghai

Cum sa faci cel mai bun pui shanghai

Puiul shanghai este unul dintre cele mai consumate preparate din pui, datorita faptului ca este usor si rapid de preparat. Pentru a-l pregati “ca la carte”, astfel incat sa fie cat mai apropiat ca gust cu cel original din Shanghai, ai nevoie sa folosesti anumite ingrediente si sa urmezi cateva etape de pregatire. Iata cateva sfaturi in acest sens.
 


1 Foloseste ingredientele care trebuie
 

In reteta de pui shanghai se folosesc: carne de pui, apa, sos de soia, zahar brun, sherry www .acasa.ro/ www .acasa.ro/dry" title="dry">dry " title="dry">dry , ghimbir, usturoi, bucati de portocala, morcov, faina de porumb, oua, ceapa, alune in coaja, arderi grasi verzi. Apoi pentru prajit se folosesc oua si pesmet sau fulgi de porumb maruntiti.

Pentru sos trebuie sa ai la indemana sos de soia, ulei, otet si suc de rosii si mustar. Daca vrei sa faci un sos dulce-picant, adauga-i si sake, ulei de susan, pasta chili chinezeasca.

Poti pregati si varianta mai rapida, dupa procedeul descris aici. Condimenteaza cu sare si piper.

 

2 Foloseste secretul din reteta originala chinezeasca



Unul dintre cele mai importante lucruri din reteta chinezeasca este fierberea puiului inainte ca acesta sa fie prajit.

In apa se adauga cate putin din urmatoarele ingrediente: sos de soia, zahar brun, sherry dry, ghimbir, usturoi, bucati de portocala, morcov, ceapa, alune in coaja, ardei grasi.

Dupa ce se fierb bine iar carnea este moale se lasa sa se usuce, apoi se taie bucati late de 3-4 centimetri. Bucatile de carne se dau prin ou si pesmet (sau fulgi de porumb maruntiti) si se prajesc pana devin de culoare aurie.

Daca vrei sa incerci o varianta fara prajeala de pui shanghai, coace carnea dupa ce a fiert. Acesta este un alt secret al chinezilor din Shanghai: ei coc carnea de pui dupa ce o fierb, pentru o perioada indelungata de timp, astfel incat aceasta se rumeneste prin fierbere.

 

3 Sosul este important pentru puiul pregatit dupa metoda Shanghai


Pregateste si sosul inainte de a servi puiul gata facut. Prajeste putin usturoi cu putina ceapa, apoi amesteca restul de ingrediente si adauga-le deasupra. Fierbe-le pana cand toate aromele sunt bine amestecate. Pune-l pe farfurie alaturi de pui. Nu ocoli nici varianta dulce-picanta de sos, ii va da o savoare speciala puiului.


4 Puiul shanghai servi cu taitei chinezesti dar si cu legume


Cei mai indicati sunt taiteii chinezesti, pe care ii poti prepara dupa metoda inscrisa pe pachetul in care ii cumperi. Insa daca nu ii poti cumpara, pregateste legume pentru a insoti puiul.

Sursa foto : graciocafe.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului