Sfaturi culinare

#salam de biscuiti #salam #biscuiti #desert

Cum sa faci cel mai bun salam de biscuiti

Vrei sa pregatesti un desert simplu si te-ai gandit sa prepari o reteta de salam de biscuiti ? Noi te ajutam cu cateva sfaturi pentru a face un salam de biscuiti despre care cei care il vor gusta sa spuna “este cel mai bun pe care l-am mancat”.

Pentru a pregati o reteta de salam de biscuiti poti folosi o varietate de ingrediente, in functie de aromele pe care iti place sa le gasesti in desertul pe care il mananci: nuci, rom, vanilie, cacao etc. Amestecul se ruleaza intr-o folie de staniol si se pune la frigider, urmand a fi consumat dupa minim o ora.
 

Cum sa faci un salam de biscuiti delicios
 

1 Prepara salam de biscuiti folosind biscuiti, unt, lapte, cacao, zahar, nuci, gem si esente (de rom si de vanilie), potrivit acestei retete. Amesteca biscuitii sfaramati cu laptele iar untul topit se mixeaza cu cacao, zahar, gem, nuca si esente. Cele doua amestecuri se combina si se aseaza intr-o folie de staniol, care se ruleaza si se baga la congelator pentru cateva ore.

2 Imbunatateste reteta de baza cu alte ingrediente, in functie de preferinta ta si a membrilor familiei. Poti pune in compozitie rahat taiat cubulete, ciocolata alba sau neagra, stafide, nutella (care poate inlocui gemul), migdale, curmale, scortisoara, fulgi de cocos sau smantana. Aceste ingrediente se adauga pe rand in amestecul cu biscuiti.

3 Inlocuieste biscuitii cumparati din comert cu biscuiti facuti acasa. Iar daca iti place un plus de aroma, alege varianta inlocuirii cu biscuiti vanilati, amaretti, cu aroma de rom, sau de vanilie.

4 Daca vrei ca salamul sa aiba pe dinafara un aspect frumos, inainte de a pune crema in folia de staniol, presara peste folie nuca de cocos sau miez de nuca macinat fin. Acestea se vor impregna la suprafata salamului.

5 In cazul in care vrei sa pui in mijloc crema (de vanilie, de cocos sau de ce ti-ai dori sa mananci), dupa ce ai intins foaia de compozitie de salam pune deasupra crema dorita si apoi ruleaza. Crema va ramane crema si va capata o forma interesanta in interiorul salamului.

6 Daca nu vrei sa folosesti lapte in reteta, il poti inlocui cu apa, cu conditia sa o folosesti impreuna cu zaharul, sub forma de sirop.

7 Inainte de a-l servi, ii poti pune deasupra sos de ciocolata, il poti presara cu nuca de cocos sau ii poti alatura putina frisca.
 

Sursa foto : Flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului