Sfaturi culinare

#ciuperci #sote #ulei #unt #vin

Cum sa faci cel mai bun sote de ciuperci

Ciupercile pot sta la baza multor mancaruri gustoase. Una dintre acestea este si sote -ul de ciuperci , care mai poarta si numele de ciuperci saute. Se pregateste din ciuperci proaspete sau la conserva, care sunt prajite rapid in unt sau ulei. Iata cateva sfaturi pentru a pregati cel mai bun sote de ciuperci.
 

1 Foloseste ciuperci carnoase
 

Cauta ciupercile carnoase, taiate in bucati mari . Multi bucatari prefera sa gateasca ciupercile in varianta proaspata, in detrimentul celor la concserva, insa si acestea din urma sunt o optiune. Daca vei gati ciuperci din conserva, scurge-le bine si lasa-le sa se usuce putin.
 

2 Taie ciupercile in bucati
 

Daca pregatesti sote de ciuperci, taie ciupercile in bucati nu foarte subtiri. Nu le lasa intregi pentru ca in timpul prajirii caldura nu va intra peste tot. In cazul celor cu palarii mari, taie-le in bucati mai mici, insa nu foarte subtiri, pentru a se putea praji peste tot.
 

Reclama in inchide in secunde

×

3 Foloseste pentru prajit mai degraba unt
 

Alege untul mai degraba decat uleiul. Acesta va inmuia mai bine ciupercile si le va da o savoare speciala. Insa in cazul in care nu ai unt, poti folosi si ulei.
 

4 Adauga si putin vin sau otet balsamic
 

Cand prajesti ciupercile, dupa ce le-ai invartit prin unt sau ulei, pune si 1-2 linguri de vin, care le va ajuta nu doar sa se inmoaie mai bine, ci le va adauga si un plus de aroma. In cazul in care nu ai vin, pune cateva picaturi de otet balsamic.
 

5 Nu uita usturoiul
 

Foloseste la prajitul ciupercilor usturoi taiat feliute. Acesta este indispensabil pentru un gust cat mai bun al ciupercilor sote. Adaugat la ceapa taiata marunt, usturoiul va ajuta la desavarsirea gustului ciupercilor pregatite sote.
 

6 Adauga si ierburi
 

Cand pregatesti ciuperci sote pune si oregano, tarhon, nucsoara , cimbru, marar, patrunjel. Adauga-le in varianta uscata, pentru un plus de gust si aroma.



 

  •   2010-07-15
  •   70756 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Fursecuri/biscuiti Linzer

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare