Sfaturi culinare

#dulciuri #desert #sfaturi culinare #deserturi # retete copii # acadele

Cum sa faci dulciuri pe bat

Dulciurile pe bat sunt asemanatoare unor acadele insa au o consistenta mai moale. Acest tip de desert este extrem de atractiv gratie faptului ca poate fi facut in foarte multe variante. Este deajuns sa faci o prajitura , sa o maruntesti, sa folosesti un liant precum ciocolata sau zaharul si sa formezi mingi cu ajutorul mainilor. Prinde-le apoi pe betigase si fa-le o surpriza celor mici!

Iata cum poti face dulciuri pe bat:
 

1. Alege o compozitie de baza
 

Unele dintre cele mai gustoase dulciuri pe bat sunt cele din ciocolata. Foloseste o compozitie din amestec pentru prajitura din ciocolata neagra , crema de branza, zahar praf, unt si lapte.
 

2. Pregateste continutul dulciurilor
 

Da la cuptor ingredientele pentru ciocolata neagra.Lasa-o sa se raceasca. Foloseste o furculita pentru a faramita prajitura obtinuta.

Amesteca crema de branza cu untul, zaharul praf si laptele pana cand obtii o compozitie moale. Amesteca acest sos obtinut cu faramitele de prajitura. Ar trebui sa obtii o textura care poate fi modelata manual. In cazul in care mai ai nevoie de lichid, foloseste putin lapte. Da o forma de mingi noii prajituri, dupa care tine-le la frigider , infasurate in folie de plastic, pana cand s-a intarit.
 

3. Pregateste glazura
 

Foloseste fulgi de ciocolata neagra si alba, bombonele si bucatele de zahar colorat sau alte ingrediente pentru decorarea prajiturilor.

Topeste ciocolata si scufunda bilele prinse cu betigase. Dupa ce s-au imbracat cu noua textura de ciocolata, da-le prin nuca de cocos, bombonele, zahar sau alte ingrediente pe care vrei sa le folosesti.
 

4. Serveste-le
 

Serveste-le imediat dupa ce sunt gata. Acest tip de desert este bine sa fie servit proaspat si nu depozitat in frigider, pentru ca glazura poate sa se strice.

Foloseste-ti imaginatia pentru a obtine tot felul de modele. Ingredientele pe care le poti folosi sunt nenumarate. Incearca o glazura din vanilie sau una din ciocolata alba , pentru un aspect estetic deosebit de atractiv.
 

Sursa foto: weddingwindow.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare