Sfaturi culinare

#pui #frigarui #meniu #retete gratar

Cum sa faci frigarui de pui la gratar

Frigaruile de pui la gratar sunt numai bune de inclus intr-un meniu pentru o iesire la iarba verde . Se pregatesc usor, sunt foarte gustoase si se potrivesc si cu alte tipuri de mancare. Iata cateva sfaturi pentru a face cele mai bune frigarui de pui la gratar.
 

1 Foloseste piept de pui taiat bucatele pentru a face frigarui
 

Carnea de pe pieptul puiului este mai fina si mai gustoasa decat cea din alte parti ale corpului puiului, de aceea este preferata pentru facut la gratar. Curat-o de piele si oase, spal-o bine, apoi foloseste-o pentru frigaruile la gratar.

Taie carnea in cuburi care sa nu fie nici prea groase, nici prea subtiri, astfel incat sa se prajeasca bine pe gratar.
 

2 Marineaza carnea inainte de a o pune pe gratar
 

Pregateste carnea pentru asezat pe gratar. Pentru ca aceasta sa aiba un gust foarte bun, marineaz-o inainte de a o pune pe betele de frigarui. Fa o marinata din zeama de lamaie, ulei de masline, sos de soia, un strop de vin, cativa catei de usturoi pisati, condimente (sare, coriandru , rozmarin, piper, paprica) si ierburi aromatice si aseaza carnea in ea. Las-o la marinat cel putin o jumatate de ora apoi usuc-o, si pune-o pe betele care vor merge pe gratar.
 

3 Foloseste legume si fructe pentru a obtine frigarui cat mai bune
 

Sursa foto: sundaydish.typepad.com

Pune intercalat printre bucatile de carne si bucati de legume si fructe: ardei gras, ceapa, rosii cherry, mar, ananas, piersici etc. Taie-le in cuburi de aceeasi marime cu cele din carne si amesteca-le cu carnea, vei obtine in final frigarui gustoase cu arome si gusturi amestecate.
 

4 Unge gratarul cu ulei si pastreaza si sucul in care s-a marinat carnea
 

Pentru ca frigaruile sa nu se lipeasca de gratar, unge-l cu putin ulei, dupa ce in prealabil l-ai curatat bine.

Pastreaza si zeama de la marinata pentru a unge frigaruile, cand le intorci de pe o parte pe alta. Dupa ce ai intreprins aceasta procedura, unge carnea cu acest lichid cu ajutorul unei pensule. Acest suc le va da un plus de gust si aroma.
 

5 Serveste-le calde
 

Dupa ce le-ai luat de pe gratar, nu le lasa sa stea prea mult. Serveste-le imediat, fie simple, fie cu o salata, fie cu o garnitura.

Sursa foto : .eating-in.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului