Sfaturi culinare

#fierbere #legume #sfaturi culinare #taiere # legume fierte

Cum sa faci legume fierte gustoase

Legumele fierte par a fi unul dintre cele mai simple preparate, insa nu se intampla intotdeauna asa. Este important sa folosesti vasul corect si sa respecti o anumita durata de timp pentru a obtine ceea ce-ti doresti. Legumele fierte pot fi folosite in foarte multe feluri, de la sosuri la salate, supe si garnituri.

Iata cum sa faci legume fierte delicioase:
 

1. Alege vasul
 

Evita oalele din aluminiu, cele din fonta sau emailate. Este indicat sa folosesti o cratita din otel inoxidabil pentru fierberea legumelor. O alta varianta o reprezinta steamer-ul.
 

2. Foloseste un tocator pentru legume
 

Foloseste un tocator doar pentru legume si zarzavat. Cel din plastic este ieftin si usor de curatat. Tocatoarele de lemn trebuie curatate foarte bine si unse.
 

3. Alege legumele
 

Sunt multe legume care pot fi consumate sub forma fiarta: sparanghel , broccoli, mazare, morcovi, fasole, ardei gras etc. Fa combinatii reusite: conopida cu mazare; morcovi cu fasole verde; mazare, dovlecei, ardei; morcovi cu mazare etc.
 

4. Taie legumele uniform
 

Legumele ar trebui taiate cu un cutit bun, foarte ascutit sau cu un robot de bucatarie . Este important ca legumele sa fie taiate la aproximativ aceeasi dimensiune, pentru a fierbe in mod uniform. Daca insa urmeaza sa le tranformi intr-un piure, nu are importanta cum le tai.
 

5. Fierbe-le
 

Daca folosesti un steamer pentru a le gati la aburi, ai nevoie de putina apa pe fundul vasului, apoi adaugi recipientul cu legume. Lasa sa fiarba pana da in clocot, apoi acopera si tine legumele inca 5-10 minute.

Daca folosesti o cratita, pune legumele, apoi acopera cu apa si cu un capac si lasa-le la fiert 10 minute. Daca trebuie sa adaugi legume congelate peste cele proaspete, fa acest lucru in ultimele minute.

Verifica reteta pentru timpul exact de fierbere. Cu cat vor fi mai putin fierte (mai crocante), cu atat legumele vor contine mai multe vitamine si vor fi mai colorate. Cu cat le fierbi mai mult, cu atat devin mai moi.

Incearca atat varianta de legume fierte simple, cat si cea de legume in care pui putin ulei, sare, condimente. Gusturile difera, astfel incat merita sa incerci ambele variante.



Sursa foto: ifood.tv
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului