Mousse-ul de ciocolata este un preparat frantuzesc devenit unul dintre cele mai populare deserturi din lume. Preparatul se face usor, in mai putin de un sfert de ora, este aerat si foarte gustos. Mousseul de ciocolata poate fi servit cu orice ocazie, fiind pe gustul adultilor si copiilor.

Alege reteta care ti se potriveste. Exista posibilitatea de a face mousse atat din ciocolata alba , cat si din ciocolata neagra . Decoreaza mousse-ul de ciocolata cu fulgi de migdale, frisca, ciocolata rasa, bucatele de fructe etc.

Iata in continuare cum sa faci mousse de ciocolata :
 

1. Alege ingredientele pentru mousse de ciocolata
 

Ingredientele de baza sunt ciocolata si ouale. Exista mai multe retete de mousse de ciocolata. Una dintre cele mai simple contine numai oua, ciocolata si zahar. Este important ca ciocolata sa aiba cel putin 70% cacao. Retetele complexe de mousse contin mai multe ingrediente: ciocolata, unt, vanilie, zahar, oua, portocala, sare etc.

2. Respecta modul de preparare

Pentru a face mousse de ciocolata, trebuie sa topesti ciocolata in bain marie, impreuna cu untul si zaharul. Dupa ce compozitia s-a omogenizat, se adauga in ea, treptat, galbenusurile de oua, amestecand mereu. Ciocolata trebuie sa fie fierbinte si lichida, altfel ouale se solidifica.

Bate albusurile de ou pana cand obtii o spuma ferma. Apoi, aceasta spuma se adauga treptat in compozitia de ciocolata. Tot ce mai ai de facut este sa dai mousse-ul la frigider.

Pe langa reteta traditionala pentru mousse, exista si retete imbunatatite, care contin tot felul de ingrediente, de la cafea la rom. Iata in continuare cateva retete:

Mousse de ciocolata
Mousse de ciocolata alba
Mousse de ciocolata neagra

Serveste mousse-ul simplu sau adauga o bucatita de ciocolata rasa, spiralata si un mot de frisca. Daca faci acest desert pentru musafiri , este important sa te apuci din timp pentru a putea sa-l lasi la rece cateva ore, dupa ce este gata.

Daca vrei sa servesti un desert in doua culori, prepara un mousse din ciocolata neagra si unul din ciocolata alba.


Sursa foto: ninemsn.com.au
 

  •   2011-12-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii