Sfaturi culinare

# nutella #ciocolata #retete #sfaturi culinare #nutella de casa

Cum sa faci nutella de casa

Nutella este una dintre cele mai populare creme de ciocolata, insa acest desert trebuie consumat moderat. Daca preferi sa pregatesti in bucatarie propriile tale preparate in loc sa le cumperi din magazin, invata sa faci nutella de casa.

Iata in continuare o modalitate simpla de a pregati nutella chiar la tine in bucatarie:

1. Ingrediente pentru nutella de casa

Pentru nutella, ai nevoie de ingrediente simple, precum alune decojite si prajite, pudra de cacao, ulei de alune sau de canola, zahar, vanilie. Se mai pot folosi lapte de cocos si miere aromata. Aceasta din urma poate inlocui zaharul. Sarea este bine sa fie kosher.

2. Prajeste alunele pentru nutella

Da alunele la cuptor sa se prajeasca intr-o tava. Alunele pot fi prajite la 175 grade Celsius in 10-12 minute. Acestea trebuie sa capete o culoare placuta, caramel. Dupa ce s-au racit, pune-le intr-un recipient cu capac si agita-le bine. Scoate apoi coaja de pe ele si verifica sa fie bine curatate. Poti folosi si alune decojite, care trebuie doar sa fie prajite.

3. Pregateste compozitia pentru nutella

Pune alunele prajite intr-un blender si proceseaza pana cand obtii o pasta uleioasa. Se poate sa dureze 2-3 minute pana cand alunele se transforma in pasta. Adauga pudra de cacao, vanilia, sarea si uleiul de alune. Porneste blenderul si lasa-l sa functioneze pana obtii o crema de ciocolata. Crema trebuie sa fie usor suficient de moale pentru a o putea intinde si sa aiba un aspect lucios. Daca folosesti si lapte, adauga-l la final si amesteca iar cu blenderul pentru omogenizare.

4. Depoziteaza nutella

Toarna compozitia intr-un borcan inchis ermetic si las-o sa se raceasca. O poti pastra la temperatura camerei sau in frigider. Tinuta in frigider, nutella poate fi consumata in 1-2 saptamani.

5. Serveste nutella

Intinde nutella pe paine sau serveste-o cu un croissant. Nutella este un sos ideal pentru a fi servit cu mere, banane, capsuni, in clatite, ca umplutura pentru briose etc.

Foto: elanaspantry.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului