Sfaturi culinare

Cum sa faci paine prajita de post

Painea prajita este unul dintre cele mai gustoase ingrediente la o masa. In perioada postului trebuie sa eviti combinatiile cu ou, unt sau carne, insa poti obtine snackuri si sandwich-uri gustoase folosind condimente naturale.

1 Alege o paine potrivita
 

Painea nu ar trebui sa contina oua, lapte sau alte astfel de ingrediente. In plus, trebuie sa fie o paine care se feliaza usor, fara sa se sfarame.
 

2 Foloseste sursa de caldura potrivita
 

Pentru o paine prajita cu miezul si coaja uscate, trebuie sa folosesti cuptorul. De exemplu, cand vrei ceva de rontait si vrei sa tii post, poti felia o paine, apoi fiecare felie se taie in jumatate. Fara sa adaugi niciun ingredient, painea se pune intr-o tava si se da la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Verific-o din cand in cand si scoate tava atunci cand consideri ca este suficient de prajita.

Daca vrei ca painea sa-si pastreze miezul crocant numai la suprafata, ramanand moale in interior, trebuie sa folosesti un gratar.

De asemenea, o poti face la toaster sau la aparatul de sandwich.
 

3 Foloseste ulei pentru a unge painea
 

Cum nu poti folosi unt in post, uleiul este cea mai potrivita grasime naturala vegetala cu care sa ungi painea si cu care sa legi restul ingredientelor. Alege un ulei de masline pentru aroma.
 

4 Alege ingrediente pentru aromare
 

Oregano, patrunjelul, usturoiul sunt cateva dintre plantele aromatice pe care le poti folosi pentru painea prajita. Sarea si piperul sunt condimente potrivite, daca este nevoie.

Din aceste ingrediente se pot face diverse combinatii cu care se unge painea si se prajeste.

Pentru un preparat satios, pregateste separat ciuperci prajite, masline sau pasta de masline, sos de ceapa , rosii frecate cu usturoi, salata de vinete etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului