Fettuccine Alfredo sunt un preparat pe baza de paste italienesti, care isi are originile in Italia. In 1914, la Roma, Alfredo di Lelio inventa in restaurantul sau, care ii poarta numele, acest tip de paste. Preparatul se realizeaza cu paste fettuccine amestecate cu parmezan si unt. Branza topita, in combinatie cu untul, realizeaza o emulsie care face pastele cremoase si apetisante.

Fettuccine Alfredo a devenit in timp un preparat cunoscut si apreciat la scara internationala. Astazi, pastele Fettuccine Alfredo se realizeaza cu diverse ingrediente adaugate la reteta de baza, precum broccoli, creveti , usturoi, patrunjel, carne de pui etc. La sosul din unt si branza se adauga si smantana. Succesul retetei sta in simplitatea ei si gustul desavarsit.

Iata in continuare cum sa pregatesti paste Fettuccine Alfredo astfel incat sa-ti impresionezi invitatii la masa:
 

1. Alege ingredientele
 

Unul dintre avantajele pastelor Alfredo este ca exista mari sanse sa ai deja ingredientele in casa. Ai nevoie de parmezan, unt nesarat, smantana si paste italienesti de tipul fettuccine. Adauga sare si piper negru pentru a condimenta preparatul dupa gust.
 

2. Pregateste pastele
 

Pune la fiert o oala cu apa si las-o pana cand incepe sa fiarba. Arunga o lingura de sare, adauga pastele si lasa-le la fiert cam 8 minute, pana cand acestea devin al dente. Scurge-le apoi bine.
 

3. Pregateste sosul
 

Pastele Fettuccine Alfredo se pot face in 10 minute si chiar este indicat sa fie servite imediat dupa preparare. De aceea este foarte important sa faci sosul chiar inainte de a-l amesteca cu pastele si a servi preparatul. Acest tip de sos nu este potrivit pentru reincalzire.

Pune untul si smantana intr-o tigaie si incalzeste-le. Amesteca pana cand untul s-a topit, iar smantana este fierbinte.
 

4. Serveste pastele
 

Pune parmezanul ras pe fundul farfuriei. Adauga pastele peste branza, astfel incat aceasta din urma sa se topeasca de la caldura pastelor. Toarna sosul peste fettuccine si apoi amesteca bine. Adauga apoi parmezan presarat peste pastele italienesti si amesteca din nou pana cand branza s-a topit. Este momentul sa adaugi sare si piper dupa gust, daca doresti.

Incearca o reteta de paste Alfredo cu ciuperci si creveti.
 


Sursa foto : tasteofhome.com
 

  •   2011-10-20
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.