Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #piept de pui #carne #pui #carne de pui # cum sa faci piept de pui umplut

Cum sa faci piept de pui umplut

Pieptul de pui este un preparat mult mai gustos decat carnea simpla de pui, facuta pe gratar, fiarta, prajita sau coapta. Poti face pui umplut in mai multe feluri, pregatind umplutura care iti place cel mai mult.
 

1. Buzunar pentru piept de pui umplut
 

Una dintre cele mai cunoscute si mai simple variante de pui umplut o reprezinta cea a buzunarului. Ai nevoie de un piept de pui dezosat, cu o grosime apreciabila si uniforma.

Pune o mana peste pieptul de pui, apasand usor, pentru a te asigura ca pieptul sta bine fixat. Foloseste un cutit foarte bine ascutit pentru a taia in adancime, pe orizontala. Crestatura facuta trebuie sa fie cam de 5 cm lungime. Ai grija ca taietura sa nu fie dusa pana la capat, pentru ca din trei parti "buzunarul" sa fie intact. Umple apoi pieptul de pui cu sosul sau umplutura favorita. Prinde deschizatura cu ajutorul unei scobitori.
 

2. Piept de pui umplut prin suprapunere
 

Foloseste doua bucati de piept de pui, cu o dimensiune si o grosime medie. Pune deasupra fiecaruia cate un celofan si bate-le usor cu o ustensila plata. Carnea trebuie batuta cat sa se aplatizeze putin, fara sa devina cu adevarat subtire. Pune umplutura peste prima bucata de carne, centrand-o astfel incat sa nu alunece pe la margini. Aseaza a doua bucata de carne peste prima, ca si cum ai face un sandwich. Marginile pieptului de pui ar trebui sa stea unele peste altele. Leaga poi carnea cu ata de bucatarie, in cel putin trei parti, pentru a te asigura ca umplutura nu se scurge.

Prajeste puiul in tigaie 5 minute, apoi lasa-l la cuptor 20 de minute. La final, inlatura ata si taie pieptul de pui. Vei obtine rondele umplute.
 

3. Piept de pui rulat
 

Pieptul de pui trebuie batut bine pentru a deveni subtire. Aseaza-l pe un celofan. Pune umplutura, apoi ruleaza carnea cu ajutorul celofanului, astfel incat rulada obtinuta sa fie cat mai stransa. Prinde la capete cu scobitori si apoi gateste carnea.


4. Piept de pui umplut: buzunar de piele

Una dintre cele mai simple modalitati de a obtine piept de pui umplut este sa pui umplutura chiar intre pielita si carne. Foloseste un piept cu piele ca pe um buzunar, umple-l, prinde-l cu scobitori si gateste-l.

Sursa foto: monsterguide.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare