Pieptul de pui este un preparat mult mai gustos decat carnea simpla de pui, facuta pe gratar, fiarta, prajita sau coapta. Poti face pui umplut in mai multe feluri, pregatind umplutura care iti place cel mai mult.
1. Buzunar pentru piept de pui umplut
Una dintre cele mai cunoscute si mai simple variante de pui umplut o reprezinta cea a buzunarului. Ai nevoie de un piept de pui dezosat, cu o grosime apreciabila si uniforma.
Pune o mana peste pieptul de pui, apasand usor, pentru a te asigura ca pieptul sta bine fixat. Foloseste un cutit foarte bine ascutit pentru a taia in adancime, pe orizontala. Crestatura facuta trebuie sa fie cam de 5 cm lungime. Ai grija ca taietura sa nu fie dusa pana la capat, pentru ca din trei parti "buzunarul" sa fie intact. Umple apoi pieptul de pui cu sosul sau umplutura favorita. Prinde deschizatura cu ajutorul unei scobitori.
2. Piept de pui umplut prin suprapunere
Foloseste doua bucati de piept de pui, cu o dimensiune si o grosime medie. Pune deasupra fiecaruia cate un celofan si bate-le usor cu o ustensila plata. Carnea trebuie batuta cat sa se aplatizeze putin, fara sa devina cu adevarat subtire. Pune umplutura peste prima bucata de carne, centrand-o astfel incat sa nu alunece pe la margini. Aseaza a doua bucata de carne peste prima, ca si cum ai face un sandwich. Marginile pieptului de pui ar trebui sa stea unele peste altele. Leaga poi carnea cu ata de bucatarie, in cel putin trei parti, pentru a te asigura ca umplutura nu se scurge.
Prajeste puiul in tigaie 5 minute, apoi lasa-l la cuptor 20 de minute. La final, inlatura ata si taie pieptul de pui. Vei obtine rondele umplute.
3. Piept de pui rulat
Pieptul de pui trebuie batut bine pentru a deveni subtire. Aseaza-l pe un celofan. Pune umplutura, apoi ruleaza carnea cu ajutorul celofanului, astfel incat rulada obtinuta sa fie cat mai stransa. Prinde la capete cu scobitori si apoi gateste carnea.
4. Piept de pui umplut: buzunar de piele
Una dintre cele mai simple modalitati de a obtine piept de pui umplut este sa pui umplutura chiar intre pielita si carne. Foloseste un piept cu piele ca pe um buzunar, umple-l, prinde-l cu scobitori si gateste-l.
Sursa foto: monsterguide.net