Sfaturi culinare

#rosii #sfaturi culinare # rosii prajite

Cum sa faci rosii prajite

Rosiile prajite constituie un preparat inedit si foarte gustos, care poate fi facut in orice perioada a anului. Rosiile pot fi servite ca o simpla gustare sau la aperitiv.

Iata in continuare cum sa faci :


1 Alege rosiile


Pentru rosii prajite poti folosi tomate galbene, verzi sau rosii, dupa dorinta. Este bine ca feliile sa fie taiate nu foarte subtiri si sa se foloseasca tomate ferme, nu pe cele moi, pentru ca preparatul sa fie mai usor de realizat.


2 Taie rosiile

 

Rosiile trebuie spalate bine, dupa care se elimina codita. Pentru acest preparat nu este nevoie sa decojesti rosiile. Acestea se taie pe latime, in felii rotunde, de grosime medie.


3 Pregateste compozitia


Rosiile pot fi imbracate in faina ori pesmet sau pot fi prajite doar cu mirodenii, fara sa fie imbracate intr-o crusta. Una dintre cele mai simple retete include faina, un pic de unt, sare si piper.

In cazul rosiilor verzi, se poate face o compozitie din oua, lapte, malai , faina si ulei de masline. O reteta mai sofisticata de rosii prajite poate contine parmezan si mustar de Dijon.

 

4 Prepara rosiile


Topeste untul in tigaie, da rosiile prin faina si apoi pune-le la prajit , intorcandu-le pe ambele parti. Se adauga sare si piper dupa gust. Dupa ce capata o crusta aurie, pot fi scoase si scurse pe un prosop de hartie, pentru a scapa de surplusul de grasime. Preparatul poate fi servit cu maioneza sau alte sosuri.

In cazul rosiilor verzi, acestea se trec prin oul batut si amestecat cu lapte, apoi prin faina amestecata cu malai, dupa care se prajesc in ulei de masline.

Cei care nu sunt amatori de rosii in crusta (precum snitelul) pot alege o varianta mai simpla. Se prepara un sos din busuioc, cimbru, sare, piper alb si ulei de masline. Cu acest sos se ung rosiile, apoi se pun la prajit in acelasi tip de ulei in jur de 5 minute. In acest caz, rosiile sunt calde si zemoase, fara sa se fi inmuiat complet.

Pentru rosiile in crusta de branza se prepara o compozitie din faina, usturoi, pudra de ceapa, sare si piper, o alta compozitie din oua si mustar si o alta compozitie din parmezan si pesmet. Rosiile se dau prin compozitia de faina, apoi cea de oua, apoi cea de branza si se prajesc in ulei de masline. In acest caz, rosia trebuie sa se fi facut aurie inainte de a fi intoarsa pe partea cealalta, pentru ca branza sa nu se desprinda de pe ea.

Sursa foto: deliciousasianfood.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului