Sfaturi culinare

#seminte #dovleac #floarea soarelui

Cum sa faci seminte prajite acasa

Fie ca sunt de dovleac, fie ca sunt de floarea soarelui , semintele pot fi un ingredient savuros al unei seri acasa, singur sau cu prietenii. Daca ai seminte proaspete, pe care abia le-ai cules dintr-o floarea soarelui sau dintr-un dovleac si nu stii cum sa le prajesti, urmeaza acesti pasi.
 

1 Curata semintele
 

Daca sunt proaspat culese din dovleac sau de pe o inflorescenta de floarea soarelui, curata-le de resturile care raman de obicei in urma culesului. Ai grija sa nu ramana resturi de frunze sau miez de dovleac si inlatura orice pietricica sau gunoi pe care il gasesti.
 

2 Hotaraste metoda prin care le vei praji
 

Semintele pot fi prajite la tigaie sau prajite la cuptor. Hotaraste-te cum le vei praji, pentru ca in functie de aceasta decizie vei sti ce sa pregatesti: cuptorul sau plita si vase diferite: tigaie, tuci sau cratita termo -rezistenta.
 

3 Uda si sareaza semintele inainte de a le praji
 

Pentru a fi gustoase si putin sarate, inainte de prajire semintele trebuie udate si presarate cu sare. Daca samburii pe care vrei sa-i pregatesti nu sunt uzi, pune-ti putina apa in palma si treci prin seminte. Nu turna multa apa, ca sa nu se inmoaie tare si ai grija sa fi fi umezit toate semintele pe care le prajesti. Presara sare si amesteca bine, astfel incat sarea sa ajunga la toate semintele.
 

4 Alege o tigaie sau o tava pe care nu o folosesti pentru alte mancaruri
 

Prajirea pe plita sau in cuptor va arde vasul pe care il folosesti pentru prajire. Sarea si apa, in combinatie cu caldura vor lasa urme pe peretii tavii sau tigaii. Daca vrei sa reduci acest efect, inainte de a pune semintele in tava, aseaza o hartie pe fundul tavii pe care o bagi la cuptor.
 

5 Amesteca mereu semintele pentru a fi cuprinse uniform
 

Dupa ce le-ai pus la prajit, fie ca sunt in cuptor, fie pe plita, amesteca in vasul cu seminte, astfel incat sa se prajeasca pe toate partile. Daca vrei sa fie prajite uniform, repeta des acest procedeu si nu le lasa sa se prajeasca mai mult timp numai pe o parte.
 

6 Nu le lasa sa se arda
 

Timpul de care au nevoie semintele pentru a praji este variabil, in functie de calitatea lor, daca au fost foarte umede, daca au fost proaspete, cat de puternica este caldura in care le introduci etc. Urmareste-le insa, amestecand in ele o data la 5-10 minute. Ia-le de la foc atunci cand s-au uscat bine.
 

  •   2010-08-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii