Supa crema este un preparat delicios, satios si foarte sanatos, insa nu toata lumea stie sa il prepare corespunzator. Chiar daca multi au impresia ca fierbi 2-3 legume, le pasezi si supa este gata, reteta ascunde cateva trucuri si secrete care o fac sa fie cremoasa, catifelata, dar si foarte gustoasa.
Supa crema poate ingloba o multime de ingrediente si alimente proaspete si gustoase. Poate fi preparata dintr-un amestec savuros de legume, dintr-o singura leguma (de ex. de ciuperci) sau garnisita cu bucatele de carne.
In principiu, supa crema presupune pasarea tuturor legumelor fierte si, dupa caz, adaugarea bucatelelor de carnita, la sfarsit. Iata cateva trucuri prin care sa faci supa crema perfecta:
1. Nu te zgarci cu ceapa si usturoiul
Indiferent de ce legume alegi pentru supa crema, este important sa nu renunti niciodata la ceapa si usturoi.
Chiar daca acestea nu sunt intotdeauna pasate la sfarsit, alaturi de celelalte legume, usturoiul si ceapa lasa o aroma speciala supei, in timpul fierberii.
2. Subtiaza crema cu supa in care au fiert legumele
Dupa ce ai fiert si pasat foarte fin legumele, vei avea nevoie de supa in care au fiert pentru a subtia crema.
Legumele pasate au textura unui piure destul de gros, de aceea, ai nevoie de o baza lichida pentru a o subtia, iar zeama gustoasa si hranitoare in care au fiert legumele este perfecta in acest sens.
3. Adauga putin unt pentru un aspect catifelat
Daca vrei ca supa ta sa aiba o textura eleganta, dar si un gust special si aromat, adauga un cubulet de unt, la sfarsit, dupa ce ai ajuns la textura dorita.
4. Adauga putina smantana in farfurie
Oricat de mult ai condimenta supa crema cu sare, piper, oregano si alte mirodenii, intotdeauna se simte nevoia unui gust usor acrisor, care sa taie din dulceata oferita de multitudinea de legume pe care o contine supa.
Smantana este ideala pentru a echilibra gustul supei, insa nu se adauga niciodata in oala, ci doar in farfurie, in momentul servirii.
Daca adaugi smantana in toata supa, risti sa se acreasca foarte repede si sa nu mai poata fi consumata in urmatoarele zile.
5. Serveste supa crema cu patrunjel proaspat
Patrunjelul proaspat tocat nu este doar de decor in farfuria cu supa crema. Completeaza gustul supei si ii ofera un gust deosebit.
La fel ca si smantana, patrunjelul nu se adauga in toata supa, ci doar in momentul servirii, pentru a-si pastra savoarea si prospetimea.
Sursa foto: thedragonskitchen.com