Baconul este folosit in multe feluri de mancare pentru a da gust si consistenta. De la aperitive la feluri principale , baconul este un ingredient important in orice bucatarie.
 

Cum gatesti baconul in tigaie si la cuptor
 

Pentru a praji baconul in tigaie, nu este nevoie sa incingi uleiul in prealabil. De fapt, nu ai nevoie de ulei deoarece baconul se poate praji in propria lui grasime. Taie-l in fasii pe care sa le asezi unele langa altele in tigaie, fara ca aceasta sa fi fost incalzita. Este important sa nu folosesti o tigaie incinsa cand prajesti baconul.

Chiar daca fasiile stau inghesuite, pe masura ce se prajesc ele se strang. Prajeste-le la foc mediu pana capata o culoare maronie si devin crocante. Nu le misca pana cand nu se desprind singure de pe fundul tigaii. Incepand cu acel moment poti sa intorci fasiile si pe partea cealalta. Lasa cateva minute baconul prajit pe prosoape de hartie pentru a scapa de excesul de grasime.

Baconul se poate face in cuptor, pus intr-o tava cu hartie de copt. Fasiile se aseaza pe hartia de copt unele langa altele si sunt lasate 10 minute la 220 grade Celsius, pana devin maronii si crocante. Cuptorul nu se incinge inainte de a fi pus baconul.

Baconul nu este facut bine daca mai are zone rozalii, albe sau translucide. Dupa ce este gatit, baconul poate fi congelat dupa ce se raceste. Cand ai nevoie de el, pune-l 30 de secunde in cuptorul cu microunde. Pentru a-i da o aroma speciala, inainte de a gati baconul, acesta poate fi dat prin diverse alimente: faina, malai, zahar brun, piper macinat etc.
 

Retete cu bacon
 

Baconul poate fi folosit in multe feluri de mancare: sandwich-uri, aperitive, gustari, feluri principale, sosuri etc.

Poti face un sos guacamole cu bacon, servit cu chipsuri. Pentru acest sos ai nevoie de avocado, rosii, coriandru, ceapa, ardei iute, suc de lamaie, sare si bacon.

Baconul poate fi folosit chiar si in retetele de popcorn. Daca iti plac floricelele aromate, pregateste o portie mare de popcorn cu bacon. Pe langa aceste doua ingrediente de baza mai ai nevoie de parmezan si branza cheddar .

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de sandwichuri este Croque Monsieur. Acesta se pregateste cu bacon, mustar de dijon, branza gruyere si o compozitie din lapte, oua si nucsoara.


Sursa foto: christonium.com
 

  •   2011-12-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii