Iti scoti blenderul din dulap din cand in cand, pentru un simplu sos? Invata sa exploatezi la maxim acest aparat de bucatarie deoarece, cu ajutorul lui, iti poti mari considerabil meniul obisnuit. Fa bauturi delicioase pentru micul dejun, sosuri pentru paste, supe , clatite etc. In timp, vei descoperi ca blenderul te ajuta sa castigi timp si sa pregatesti mancaruri delicioase si foarte diversificate.
Bauturi pentru blender
Ai musafiri? Pune cateva bucatele de zmeura in blender si paseaza-le pentru a obtine un piure roz, irezistibil. Amesteca acest piure de fructe cu tequila, triplu sec si lime. Paseaza si niste gheata cu blenderul si adauga-l in shaker, apoi agita bine intreaga compozitie. Vei obtine o Margarita delicioasa si apetisanta. Inainte sa torni in pahare, umezeste buza paharului cu suc de lime si preseaza apoi paharul pe o suprafata cu sare.
Sosuri pentru aperitive
Din cateva ingrediente avute prin bucatarie poti face sosuri grozave pe care sa le folosesti in aperitive si gustari. Pune intr-un blender rosii uscate, apa fiarta, masline, suc de lamaie, usturoi si ulei de masline. Unge niste felii de paine cu ulei si da-le la cuptor cateva minute, apoi adauga sosul si serveste-le cu patrunjel.
Tot cu un blender poti pregati sosuri cunoscute, precum sosul remoulade sau sosul pesto. Ai nevoie de mai multe ingrediente pentru un sos remoulade, dar modul de preparare este extrem de simplu datorita blenderului. Sosul remoulade este ideal pentru a fi servit peste o friptura de pui sau cu legume sau creveti.
Supe
Daca iti plac supele cremoase, din legume, cu ajutorul unui blender, poti obtine tot felul de supe, de la supele-crema de praz la cele de rosii, cartofi, dovlecei etc. Servite reci sau calde, aceste supe sunt hranitoare dar usor de digerat.
Macina alimentele
Poti folosi blenderul pentru a macina boabe de cafea, cereale, nuci, biscuiti, mac etc.
Dulciuri si deserturi
Foloseste laptele si fructele pentru a pregati cu blenderul shake-uri si budinci, clatite, inghetata. Tot cu ajutorul unui blender poti sa dizolvi gelatina.
Sursa foto: ochef.com