Migdalele dulci sunt bogate in vitamina E si nu contin carbohidrati, fiind recomandate in dietele pentru diabetici. Dincolo de aspectul si gustul apetisante, acestea pot fi folosite in dieta si pentru reducerea colesterolului. Iar pentru un plus de culoare, iesiti din bucatarie! Puteti adauga cativa stropi de ulei de migdale si in cada de baie ca sa va faceti pielea de catifea.


Cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte de a folosi migdalele

1. Migdalele sunt de doua feluri: dulci si amare. Cele dulci, cu aspect de lacrima, piele maronie si miez alb sunt cel mai des intilnite in comertul romanesc. Pot fi achizitionate de la orice magazin specializat in seminte, sau chiar de la alimentara. Le puteti cumpara sub forma cruda sau sub forma prajita.

2. Daca sunteti alergici la lactoza, laptele de migdale este cel mai bun inlocuitor al laptelui animal.

3. Conform principiilor ayurveda, migdalele sunt nutrienti excelenti pentru creier si pentru sistemul nervos. Ele contribuie la cresterea nivelului intelectual, dar si la longevitate.

4. Orice produs cosmetic care contine extract de migdale are proprietati hidratante foarte puternice si este o minune pentru pielea sensibila. Migdalele netezesc, catifeleaza si hranesc pielea “dificila”.


Ce sa faci cu migdalele in bucatarie
1. Migdale prajite.

Ce va trebuie: o tigaie, de 500 de grame de migdale dulci si de 15 minute.

Ce aveti de facut:  Migdalele se sareaza, se usuca si apoi se pun in tigaie si se lasa la rumenit, amestecind des, pana cind devin aurii.

Savoare distincta: Avantaj fata de varianta ready made din comert: este reteta ideala pentru o seara friguroasa de iarna, cand vreti sa va strangeti in jurul familiei si sa va umpleti casa de caldura si mirosul dulce-amarui al migdalelor.

2. Prajituri cu migdale.

Ce va trebuie: o jumatate de cana de migdale, o jumatate de cana de zahar, un ou si o cana si jumatate de faina, o jumatate de cana de unt si 2 lingurite de lichior amaretto .

Ce aveti de facut: Incalziti cuptorul la 200 de grade. Intr-un vas larg, amestecati untul si zaharul. Adaugati oul, lichiorul si migdalele si amestecati bine. Apoi, adaugati progresiv cate putina faina, pana cand cind obtineti un amestec omogen. Cu o lingurita, puneti aluatul in forme bine separate pe o tava, peste o foaie de hartie de bucatarie, astfel incit micutele prajituri sa nu se lipeasca. Lasati la copt intre 5 si 8 minute, pina se rumenesc usor. 

Savoare distincta: 

Nefiind o reteta complicata, o puteti folosi pentru a face surprize.  De exemplu, la micul dejun. Sa va treziti cu jumatate de ora inainte si sa-i pregatiti iubitului aceste prajiturele cu savoare french. Migdalele au si proprietati afrodisiace...

3. Lapte de migdale

Ce va trebuie: o cana de migdale proaspete, patru cani de apa plata si un blender.

Ce aveti de facut: Puneti migdalele intr-un borcan. Turnati deasupra 4 cani cu apa. Inchideti borcanul etans, cu un capac. Lasati la frigider pentru o zi. Apoi, puneti amestecul in blender si amestecati pina cind amestecul devine o pasta omogena. Strecurati apoi laptele de resturile de la migdale.

 Savoare distincta: 

Garnisiti paharul de lapte proaspat cu un strop de frisca vegetala si un praf de scortisoara.

Truc: Cu putina fantezie, puteti folosi migdalele si alaturi de alte mincaruri. Presarati-le, maruntite, deasupra unei budinci de vanilie sau ale unei salate savuroase. Sau strecurati-le in tava in care gatiti un peste la cuptor . Savoare garantata!
 

  •   2009-12-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii