Sfaturi culinare

#rosii #sfaturi culinare #bucatarie

Cum sa folosesti rosiile in bucatarie

Rosiile sunt unele dintre alimentele cele mai consumate pe toata durata anului si, in special, vara, atunci cand acestea sunt proaspete si intr-o varietate mare. Daca ai multe rosii in gradina sau daca vrei sa incerci retete noi pe baza de tomate, iti oferim in continuare cateva idei.
 

Salate de vara
 

Salatele de vara sunt unele dintre cele mai simple modalitati de a te bucura de tomate in stare proaspata. Daca ai fost in vacanta in Italia, iti va face placere sa-ti amintesti de gusturile acestei tari. Pregateste o insalada Caprese folosind tomate galbene si rosii. Celebra salata italiana poate constitui un aperitiv excelent pentru o zi insorita. Foloseste mozzarella , busuioc, patrunjel si serveste acest preparat colorat.

Pentru o salata perfecta pentru perioada verii, foloseste ingrediente specifice acestui sezon. O posibila reteta este salata cu menta, busuioc si rosii. Pentru un dressing delicios, adauga ulei de masline.

Un alt tip de salata este salata thai. Gustoasa, usoara si eleganta, salata thai se prepara cu rucola, rosii, humus, carne de vita, parmezan, usturoi, condimente si se serveste cu paine prajita.
 

Aperitive cu rosii
 

Sunt multe tipuri de gustari pe care le poti pregati cu rosii. Unele dintre cele mai gustoase si mai iubite tipuri de aperitive sunt bruschettele cu rosii. Amesteca busuiocul, piperul, uleiul de masline, usturoiul si pulpa de rosii, apoi unge cateva felii de paine prajita.

Alte aperitive, deosebit de apetisante, sunt frigaruile cu rosii. Foloseste rosii cherry si bile de branza pentru a pregati cateva " frigarui " extrem de atractive, usoare si gustoase.

Daca dai o petrecere sau ai invitati la masa , pregateste un platou elegant cu rosii Cezanne. Acestea se pregatesc cu pesmet, usturoi si patrunjel, la cuptor.
 

Sosuri de rosii
 

Sosurile de rosii sunt unele dintre cele mai gustoase tipuri de sosuri. Parfumate, usor dulci, condimentate, pot fi pregatite pentru diverse mancaruri, de la tocanite la pizza, de la paste la carne de pui sau peste. Prepara un sos de rosii cu ulei de masline, ceapa, morcov, usturoi, busuioc si serveste-l la o portie de paste italienesti.

De asemenea, rosiile proaspete reprezinta o ocazie perfecta pentru a pregati un bulion de casa.

  •   2011-08-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii