Care sunt alimentele afrodisiace
Multe dintre alimentele pe care le intalnim zi de zi in bucatarie sunt recunoscute drept “mancaruri ale iubirii”. In topul produselor din bucatarie cu efect de crestere a libidoului se situeaza asparagusul, bananele, caviarul, ciocolata, smochinele, ridichile, hreanul, trufele, stridiile si carnea de peste.
Acestora li se adauga capsunile, nucsoara, trufele, migdalele, avocado -ul, busuiocul, anasonul, scortisoara dar si mierea de albine. Sunt insa voci care adauga acestei liste si ananasul, morcovul, chimenul, rucola, broccoli-ul, semintele de mustar, nucile si vanilia. In plus, nu uita sa pui langa mancare si licori senzuale, precum vinul sau sampania.
Cum sa faci mancaruri cu efecte afrodisiace
1 Foloseste alimente afrodisiace
Combina legumele in mancaruri delicioase: salate cu avocado si asparagus, salata de fructe de mare , stridii cu orez, salata de fructe cu banane, capsuni, avocado si migdale, deserturi cu fructe si creme delicioase si parfumate, prajituri cu crema de ciocolata sau vanilie, supe de legume cu busuioc sunt doar cateva dintre ideile pe care le poti pune in practica pentru o masa romantica.
Un studiu efectuat de un institut american referitor la mancarurile afrodisiace a aratat faptul ca majoritatea barbatilor au ales dintre mancarurile si prajiturile care le-au fost prezentate o placinta cu dovleac in care fusese adaugata si o esenta de lavanda.
Nu te feri sa-i servesti persoanei iubite un desert din fructe crude peste care sa pui frisca sau ciocolata. Modul in care va veti juca mai apoi cu ele tine doar de imaginatia voastra.
2 Cum sa gatesti cu alimente afrodisiace
Prepara pentru aceasta masa speciala mancaruri usoare, precum salate, supe sau feluri principale pe baza de peste sau pui, pentru ca delicatetea acestora sa va pastreze pentru momentele de dupa masa.
Si mai ales gateste cu gandul ca vei aseza langa aceste bucate un vin parfumat sau o sampanie sexy.
Joaca-te cu aromele legumelor, fructelor si condimentelor pe care le adaugi in mancare: busuiocul si scortisoara vor da nu numai gust, ci si un miros senzual bucatelor pe care le pregatesti. Adauga busuioc si anason in mancaruri, iar scortisoara foloseste-o cu incredere atunci cand pregatesti dulciuri, sosuri sau bauturi precum ciocolata calda sau inghetata.
Nu uita ca mancarea poate fi obiect de joaca impreuna cu partenerul. Capsunile cu frisca si sampanie, ciocolata, sosurile sau siropurile, mierea se pot transforma in jucarii erotice pentru voi doi.
Stabileste meniul pentru cina de Sfantul Valentin bazandu-te si pe preferintele persoanei pentru care gatesti, dar si pe specificul acestei sarbatori. Alege salatele, supele, mancarurile si deserturile senzuale, pe care sa le asezonezi cu ierburi aromatice si condimente dulci si seducatoare, care sa va starneasca pe amandoi.
Daca vrei o dimineata senzuala pregateste pentru voi o cafea, pe care sa o servesti in cescute mici, cu un strop de frisca si un varf de scortisoara pe deasupra.
3 Gateste cu pasiune
Atunci cand gatesti pentru omul pe care-l iubesti, fa-o cu pasiune. Astfel mancarea va prelua si pasiunea ta iar el sau ea va simti acest lucru.
Aranjeaza astfel incat sa inspire senzualitate.
4 Cateva idei de retete pe care sa le folosesti atunci cand pregatesti un meniu cu mancaruri pe baza de alimente afrodisiace
Le poti gasi printre retetele oferite de Culinar.Acasa.ro si sunt usor de preparat:
-
Salata de pastai verzi cu branza albastra
-
Salata multicolora
-
Salata de struguri verzi cu branza feta si miere
-
Salata speciala de Craciun cu fructe de mare (pe care o poti prepara si cu alte ocazii speciale)
-
Salata cu porumb, branza feta si nuci
-
Salata de pui cu ananas
-
Salata de pui cu porumb
-
Pui cu lamaie si sos de ciuperci
-
Sarut de cafea cu ciocolata
-
Cocktail Pink Lady
-
Cocktail White Russian
-
Supa de broccoli cu branza
-
Supa de ardei rosii cu busuioc
-
Supa de rosii
-
Peste copt cu legume
-
Pui copt cu mirodenii
-
Creveti cu lamaie
-
Stridii cu lamaie
-
Pui cu lamaie si miere
-
Creveti cu lamaie si usturoi
-
Somon cu rosii si usturoi
-
Pui marinat in vin rosu
-
Miel cu sos alb Yoghurt
-
Somon cu legume la gratar
-
Sos dulce-picant de scortisoara
-
Sos cocktail
-
Placinta cu dovleac
-
Un desert usor, prajitura cu lamaie si smantana
-
Prajitura cu mere si sos de scortisoara
-
Dovleac copt cu cocktail de fructe confiate
-
Pricomigdale cu nuca de cocos
-
Crema de ciocolata
-
Inimioare cu scortisoara
-
Inghetata de vanilie
-
Lapte de pasare
-
Briose cu scortisoara
- Ciocolata de casa delicioasa