Sfaturi culinare

#valentine's day #mancare #meniu #indragostiti #erotic #banane #retete afrodisiace

Cum sa gatesti de Valentine's Day cu alimente afrodisiace

Se apropie Valentine’s Day si vrei sa-ti surprinzi iubitul (sau de ce nu, iubita), cu o masa speciala. Si cum aceasta ocazie este una foarte potrivita pentru a avea o noapte fierbinte dupa cina de Sfantul Valentin, poti include in meniu si mancaruri facute din alimente cu proprietati afrodisiace. Iata si cateva sugestii in acest sens.

 

Care sunt alimentele afrodisiace


 

Multe dintre alimentele pe care le intalnim zi de zi in bucatarie sunt recunoscute drept “mancaruri ale iubirii”. In topul produselor din bucatarie cu efect de crestere a libidoului se situeaza asparagusul, bananele, caviarul, ciocolata, smochinele, ridichile, hreanul, trufele, stridiile si carnea de peste.

Acestora li se adauga capsunile, nucsoara, trufele, migdalele, avocado -ul, busuiocul, anasonul, scortisoara dar si mierea de albine. Sunt insa voci care adauga acestei liste si ananasul, morcovul, chimenul, rucola, broccoli-ul, semintele de mustar, nucile si vanilia. In plus, nu uita sa pui langa mancare si licori senzuale, precum vinul sau sampania.
 

Cum sa faci mancaruri cu efecte afrodisiace
 

1 Foloseste alimente afrodisiace

Combina legumele in mancaruri delicioase: salate cu avocado si asparagus, salata de fructe de mare , stridii cu orez, salata de fructe cu banane, capsuni, avocado si migdale, deserturi cu fructe si creme delicioase si parfumate, prajituri cu crema de ciocolata sau vanilie, supe de legume cu busuioc sunt doar cateva dintre ideile pe care le poti pune in practica pentru o masa romantica.

Un studiu efectuat de un institut american referitor la mancarurile afrodisiace a aratat faptul ca majoritatea barbatilor au ales dintre mancarurile si prajiturile care le-au fost prezentate o placinta cu dovleac in care fusese adaugata si o esenta de lavanda.

Nu te feri sa-i servesti persoanei iubite un desert din fructe crude peste care sa pui frisca sau ciocolata. Modul in care va veti juca mai apoi cu ele tine doar de imaginatia voastra.
 

2 Cum sa gatesti cu alimente afrodisiace
 

Prepara pentru aceasta masa speciala mancaruri usoare, precum salate, supe sau feluri principale pe baza de peste sau pui, pentru ca delicatetea acestora sa va pastreze pentru momentele de dupa masa.

Si mai ales gateste cu gandul ca vei aseza langa aceste bucate un vin parfumat sau o sampanie sexy.

Joaca-te cu aromele legumelor, fructelor si condimentelor pe care le adaugi in mancare: busuiocul si scortisoara vor da nu numai gust, ci si un miros senzual bucatelor pe care le pregatesti. Adauga busuioc si anason in mancaruri, iar scortisoara foloseste-o cu incredere atunci cand pregatesti dulciuri, sosuri sau bauturi precum ciocolata calda sau inghetata.

Nu uita ca mancarea poate fi obiect de joaca impreuna cu partenerul. Capsunile cu frisca si sampanie, ciocolata, sosurile sau siropurile, mierea se pot transforma in jucarii erotice pentru voi doi.

Stabileste meniul pentru cina de Sfantul Valentin bazandu-te si pe preferintele persoanei pentru care gatesti, dar si pe specificul acestei sarbatori. Alege salatele, supele, mancarurile si deserturile senzuale, pe care sa le asezonezi cu ierburi aromatice si condimente dulci si seducatoare, care sa va starneasca pe amandoi.

Daca vrei o dimineata senzuala pregateste pentru voi o cafea, pe care sa o servesti in cescute mici, cu un strop de frisca si un varf de scortisoara pe deasupra.
 

3 Gateste cu pasiune
 

Atunci cand gatesti pentru omul pe care-l iubesti, fa-o cu pasiune. Astfel mancarea va prelua si pasiunea ta iar el sau ea va simti acest lucru.

Aranjeaza astfel incat sa inspire senzualitate.
 

4 Cateva idei de retete pe care sa le folosesti atunci cand pregatesti un meniu cu mancaruri pe baza de alimente afrodisiace
 

Le poti gasi printre retetele oferite de Culinar.Acasa.ro si sunt usor de preparat:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului