Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #alimente #bucatarie #folie de aluminiu # folia de aluminiu in bucatarie

Cum sa intrebuintezi folia de aluminiu in bucatarie

Folia de aluminiu este un accesoriu ieftin si util in bucatarie. Aceasta este folosita adesea la ambalarea alimentelor pentru a le proteja de degradare, precum si la gatit.

Folia de aluminiu fereste alimentele de factori care pot sa le degradeze: lumina, oxigen, umezeala, mirosuri, bacterii. Astfel, mancarea si bautura poate fi pastrata in siguranta fara sa fie nevoie de frigider. Tavitele imbracate in folie de aluminiu sunt bune pentru a coace in ele diverse mancaruri.

Cum te poate ajuta folia de aluminiu in bucatarie :
 

1. Contra arderii
 

Daca nu-ti plac prajiturile si placintele care ies mereu din cuptor avand colturile arde, in timp ce tot restul suprafetei este bine facut, foloseste benzi de aluminiu. Acestea vor preveni arderea in timpul coacerii.
 

2. Pentru zaharul brun
 

Zaharul brun are tendinta sa se intareasca in timp. Pentru a-i reda textura obisnuita, pune-l intr-o bucata de folie de aluminiu, inchide-o bine si lasa-l in cuptor 5 minute, la 150 grade Celsius.
 

3. Decoreaza prajiturile
 

In locul unui tub special din plastic sau in locul unei pungi, pentru decorarea prajiturilor poti folosi folie de aluminiu. Aceasta se ruleaza ca un cornet, se pune umplutura dorita si se deseneaza pe prajitura.
 

4. Pastreaza mancarea calda sau rece
 

Ambaleaza in folie de aluminiu un preparat pe care vrei sa-l tii cald mai multa vreme. Partea cea mai stralucitoare a foliei este un conductor mai bun de caldura.

Daca vrei sa tii o bautura la rece, atunci inveleste-l in folie de aluminiu cu partea stearsa inauntru si cea stralucitoare in afara.
 

5. Curata gratarul
 

Foloseste o folie de aluminiu pentru a curata gratarul de resturile de mancare.
 

6. Fa ustensile improvizate
 

Cand nu ai la dispozitie o vesela adevarata, poti sa incropesti o farfurie dintr-o bucata de carton invelita in folie de aluminiu.

Daca ai nevoie de o palnie, o folie de aluminiu poate fi manevrata usor pentru a-i da forma dorita si sta suficient de ferm pentru a-ti permite sa torni un lichid intr-un recipient ingust.
 

7. Gateste mancarea
 

Inveleste legumele dorite in folie de aluminiu si pune-le pe gratar sau in cuptor. La final nu vei avea de curatat si spalat resturile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete