Sfaturi culinare

#pui #carne

Cum sa pregatesti aripioarele de pui pentru gatit

Aripioarele de pui sunt intotdeauna binevenite in orice mancare. Chiar daca nu au multa carne pe ele, aripile de pui sunt la fel de iubite precum copanelele, mai ales atunci cand le servesti ca aperitiv. Pot fi gatite in fel si chip, pe post de gustare, puse in ciorba, facute in supa, preparate ca fel principal , puse la gratar, garnisite cu sosuri dulci sau picante.

Insa ce trebuie sa faci inainte de a le folosi in reteta propriu-zisa? Iata in continuare ce trebuie sa stii despre pregatirea aripioarelor de pui pentru gatit.
 

Spala bine aripioarele
 

1 Primul lucru pe care trebuie sa-l faci acasa este sa speli bine aripioarele.

2 Dupa ce le speli, sterge-le bine cu un prosop de hartie si depoziteaza-le intr-un recipient care trebuie neaparat sa fie inchis. Carnea de pui nu se lasa expusa in frigider din motive de igiena. Carnea de pui poate fi purtatoare de microbi care se raspandesc la contactul cu alta mancare sau diverse obiecte.
 

Sursa foto: hotsauceblog.comTaie aripioarele corespunzator
 

aripioare de pui gasesti gata taiate direct in magazin. Insa o poti face si tu daca ai un pui intreg si vrei sa folosesti aripioarele separat.

1 Aseaza puiul pe burta si prinde o aripa cu mana, tinand-o in sus.

2 Taie cu cealalta mana aripa puiului, crestand usor in piele, putin cate putin, astfel incat aceasta sa se desprinda de trunchi.

3 Apoi varful aripei, partea unde ai numai os si piele, trebuie taiata. Cel mai adesea, aceasta din urma parte se arunca. Dar ea poate totusi sa fie folosita atunci cand vrei sa faci supa de pui pentru o anumita mancare.

4 Vei ramane cu aripa de pui, care poate fi folosita ca atare sau poate fi la randul ei taiata in doua sau in trei, in functie de preparatul pe care vrei sa-l faci. Pentru ciorba, poti sa tai aripa in jumatate, acolo unde formeaza un V. Pentru o reteta de aripioare de pui in stil chinezesc, se poate sa fie nevoie sa tai in 3, la incheieturi.

5 O alta metoda de a taia aripile din puiul intreg este sa asezi puiul pe spate, cu pieptul in sus, pe un tocator. Intinde aripa si taie-i partea osoasa (varful).
 

Spala ustensilele de bucatarie
 

Dupa ce termini de  pregatit aripioarele crude de pui pentru gatit, spala bine toate instrumentele cu care ai lucrat.

 

  •   2010-11-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii