Mancarurile grecesti sunt pe placul multora. Gustoasa si variata, bucataria greceasca combina preparatele pe baza de legume cu cele pe baza de carne. Daca trebuie sa pregatesti o masa deosebita, te poti inspira din gastronomia Greciei pentru a-i impresiona placut pe cei dragi.

Iata cum sa pregatesti un meniu grecesc:
 

1. Alege preparate diversificate
 

Bucataria Greciei iti permite sa alegi dintr-o gama diversificata de preparate. Pentru vegetarieni exista numeroase mancaruri gustoase pe baza de vinete si alte legume. Iubitorii de peste si fructe de mare vor fi incantati de o portie de paste cu midii, in timp ce carnivorii vor savura o farfurie de souvlaki sau un gyros.
 

2. Stabileste aperitivul
 

Aperitivele sau meze sunt extrem de diversificate, iar unele dintre ele seamana cu felurile principale, deoarece este poate fi vorba despre preparate calde si satioase precum caracatita la gratar. Este bine sa ai o paine de calitate, proaspata si calda. Serveste-o cu tzatziki , facut din iaurt, castravete si usturoi. In loc de paine sau pe langa paine, sosul tzatziki poate fi servit cu legume si este gata rapid, in cam 15 minute.

Un alt aperitiv foarte gustos si extrem de simplu il reprezinta feliile de feta in ulei de masline, presarate cu oregano.

Pasta de masline, intunecoasa, cremoasa si foarte gustoasa, este un preparat sarat, care se serveste ca meze cu paine crocanta sau legume crude si un pahar de ouzo. Ai nevoie de masline, ulei de masline, otet balsamic si usturoi. Ouzo este o bautura foarte potrivita pentru aperitiv.

Salata greceasca este usor de preparat, din ingrediente foarte simple: rondele de ceapa, rosii bine coapte , masline negre, branza si castraveti. Serveste-o cu paine calda, unsa putin cu ulei de masline.
 

3. Stabileste felul principal
 

Pregateste un vin grecesc pentru felul principal. Poti sa-l servesti cu fructe de mare la gratar (calamarii sunt extrem de gustosi), un souvlaki din tipul de carne dorit, o mousaka (cunoscuta la noi sub numele de musaca) sau o portie mare de pastitio . In general, felurile principale contin carne si sunt foarte satioase.
 

4. Stabileste desertul
 

Bazeaza-te pe dulciurile din fructe si miere pentru deserturi. Serveste-le cu un vin roze. Poti face un amestec de iaurt, conserva de fructe si nuca.

  •   2011-08-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii