Sfaturi culinare

#preparare mamaliga #reteta mamaliga #mamaliga

Cum sa prepari cea mai buna mamaliga

Mamaliga este un preparat traditional, ce este servit in loc de paine, alaturi de alte preparate cu sos, sau este consumata ca atare alaturi de branza, smantana si oua. Nu este greu sa o prepari, insa pentru a obtine rezultatul dorit, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi simple.

Ingrediente pentru mamaliga

  • 250g malai grisat
  • 700ml apa
  • 1 lingurita sare

Cum se prepara mamaliga

Intr-un ceaun sau o oala incapatoare, pune apa cu sarea la fiert, la foc mare.

Cand incepe sa clocoteasca, adauga malaiul in ploaie, amestecand foarte bine. In acest fel eviti formarea cocoloaselor.

Da apoi focul la minim si lasa mamaliga sa fiarba, amestecand constant cu ajutorul unei linguri de lemn. Las-o sa fiarba pana cand malaiul este bine gatit si obtii consistenta dorita. Unii prefera mamaliga mai moale, iar altii mai tare.

Cand este gata se rastoarna pe o farfurie intinsa.

Sursa foto: descopera.ro

  •   2017-02-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii