Ingrediente
- 1 ou
- 1 lingura apa rece
- 3 linguri de gris
- un praf de sare
Bate albusul spuma tare, impreuna cu sarea. Adauga o lingura de apa rece in timp ce continui sa mixezi la viteza maxima. Incorporeaza si galbenusul. Cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule incorporeaza grisul in compozitie, amestecand usor astfel incat albusul sa nu se lase.
Cu ajutorul unei lingurite sau a unei linguri (depinde de dimensiunea pe care vrei sa o aiba galustele) adauga compozitia in apa clocotita.
Daca vrei ca galustele sa iti iasa perfect trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi:
1. Imediat ce ai terminat de preparat galustele, pune-le la fiert intr-o oala cu apa, clocotita.
2. Nu te grabi sa pui intreaga compozitie la fiert. Pentru inceput pune o singura lingurita pentru a vedea daca mai au nevoie de gris sau au prea mult. Daca au prea mult gris si ies tari bate un albus spuma si incorporeaza-l in compozitie.
3. Pentru a nu se “desface” in timpul fierberii, adauga in apa o lingura de faina.
4. Iti doresti ca galustele sa aiba culoare galbuie? Adauga putin malai in compozitie (maxim o lingurita la un ou).
5. Nu pune niciodata galustele la fiert direct in supa, ci intr-un vas cu apa, iar cand se ridica la suprafata si sunt aproape gata, muta-le in supa.
Sursa foto: rozealb.com