Pastele preparate in casa sunt mult mai sanatoase si mai gustoase decat cele din comert. In plus, sunt foarte usor de preparat si de indata ce le prepari pe primele nu iti vei mai dori sa cumperi paste deja preparate. Astazi, te invatam cum sa prepari paste gnocchi acasa.

Ingrediente pentru gnocchi

  • 800g cartofi
  • 150g gris
  • 70g parmezan ras
  • 1 galbenus de ou
  • 50g faina de grau

Cum se prepara gnocchi

Spala cartofii si coace-i la cuptorul incins la 160oC, timp de 40 de minute. Cand s-au copt, lasa cartofii sa se raceasca, apoi curata-le coaja.

Adauga cartofii intr-un castron incapator si striveste-i bine pana obtii un piure.

Peste cartifii pisati adauga grisul si parmezanul si amesteca totul foarte bine. La final incorporeaza galbenusul si framanta bine pana obtii un aluat omogen.

Imparte aluatul in mai multe bucati. Presara faina pe masa de lucru si formeaza o bila din fiecare bucata si din bila, utilizand miscari circulare, formeaza rulouri de 1 cm grosime. Taie apoi rulourile la dimensiunea de 2 cm lungime.

Cu ajutorul unei furculite, preseaza usor fiecare pasta, pentru a obtine forma traditionala de gnocchi.

Sursa foto: taste.com.au

  •   2017-11-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii