Sfaturi culinare

#cum se prepara gnocchi #paste gnocchi #reteta gnocchi #preparare gnocchi #gnocchi

Cum sa prepari paste gnocchi acasa

Pastele preparate in casa sunt mult mai sanatoase si mai gustoase decat cele din comert. In plus, sunt foarte usor de preparat si de indata ce le prepari pe primele nu iti vei mai dori sa cumperi paste deja preparate. Astazi, te invatam cum sa prepari paste gnocchi acasa.

Ingrediente pentru gnocchi

  • 800g cartofi
  • 150g gris
  • 70g parmezan ras
  • 1 galbenus de ou
  • 50g faina de grau

Cum se prepara gnocchi

Spala cartofii si coace-i la cuptorul incins la 160oC, timp de 40 de minute. Cand s-au copt, lasa cartofii sa se raceasca, apoi curata-le coaja.

Adauga cartofii intr-un castron incapator si striveste-i bine pana obtii un piure.

Peste cartifii pisati adauga grisul si parmezanul si amesteca totul foarte bine. La final incorporeaza galbenusul si framanta bine pana obtii un aluat omogen.

Imparte aluatul in mai multe bucati. Presara faina pe masa de lucru si formeaza o bila din fiecare bucata si din bila, utilizand miscari circulare, formeaza rulouri de 1 cm grosime. Taie apoi rulourile la dimensiunea de 2 cm lungime.

Cu ajutorul unei furculite, preseaza usor fiecare pasta, pentru a obtine forma traditionala de gnocchi.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului