Alege leguma de baza
Legumele sunt ingredientul principal pentru supa. Alege orice leguma doresti: sfecla, morcov, broccoli, sparanghel, telina, conopida etc. Aceasta va fi ingredientul de baza. Poate fi proaspata sau congelata, insa nu folosi legume din conserve deoarece nu vor da un gust bun preparatului.
De ce alte legume ai nevoie
Pe lanaga leguma de baza, care va predomina, vei mai avea nevoie de legume care sa dea savoare supei. Adauga putin morcov, telina, radacina de pastarnac sau orice alta leguma doresti. Pe langa acestea vei mai avea nevoie de usturoi si ceapa.
Este indicat ca inainte de a pune legumele la fiert sa le calesti putin, pentru a da mai multa savoare preparatului.
In orice reteta de supa crema trebuie sa adaugi si un cartof, doi. Acesta va lega supa in momentul in care este pasata.
Paseaza supa si da-i aroma
Cand toate legumele sunt fierte bine, scoate-le din zeama si paseaza-le pana obtii o crema. Pune-le intr-o oala si adauga zeama din supa pana obtii consistenta dorita. Asezoneza supa, dupa gust cu sare si piper. Poti adauga orice alte condimente doresti!
Lactatele dau savoare
O supa crema este mult mai gustoasa in momentul in care in aceasta adaugi putin unt, smantana, sau branzeturi precum parmezan ori cheddar.
Sursa foto: pixabay.com