Ordinea de adaugare a ingredientelor
1. Adauga ingredientele lichide la inceput. In timpul rotatiei blenderului aceste lichide ajuta ingredientele solide sa nu se blocheze intre lamele blenderului.
2. Dupa lichide urmeaza verdeturile (spanac, kale, etc). Astfel acestea vor fi foarte bine tocate si nu risti sa pluteasca la suprafata din cauza ca sunt foarte usoare.
3. La final adauga ingredientele solide (fructe si legume), iaurturile si fructele congelate. Lichidul va transforma aceste ingredinete intr-un piure perfect.
Viteza de amestecare
Si viteza este importanta. Specialistii recomanda sa incepi mixarea la viteza mica si sa o cresti treptat pe masura ce ingredientele se transforma intr-un smoothie. Lasa smoothie-ul sa se mixeze la viteza maxima pana in momentul in care obtii o compozitie omogena.
Lasa-l sa se "odihneasca" si mixeaza din nou
Pe peretii vasului se lipesc adesea bucati mari de ingrediente ce nu au fost macinate corect. Lasa smoothie-ul sa se "odihneasca" timp de un minut, doua. In acest interval ingredientele mari, solide, se vor lasa la baza blenderului. Daca nu ai rabdare poti folosi o spatula de silicon pentru a amesteca compozitia. Dupa aceea, indiferent de metoda abordata, mixeaza din nou la viteza maxima pentru a obtine un smoothie perfect.
Sursa foto: pixabay.com