Sfaturi culinare

#trucuri preparare smoothie #preparare smoothie # smoothie #sfaturi culinare

Cum sa prepari un smoothie perfect. Trucurile de care trebuie sa tii cont

Sa prepari un smoothie poate parea cel mai usor lucru, insa nu este chiar asa. Pentru a obtine un smoothie perfect trebuie sa fii atent la cateva detalii esntiale, cel mai important fiind ordinea in care adaugi ingredientele. In acest fel vei evita sa gasesti in bautura preferata bucati intregi de fructe sau legume.

Ordinea de adaugare a ingredientelor

1. Adauga ingredientele lichide la inceput. In timpul rotatiei blenderului aceste lichide ajuta ingredientele solide sa nu se blocheze intre lamele blenderului.

2. Dupa lichide urmeaza verdeturile (spanac, kale, etc). Astfel acestea vor fi foarte bine tocate si nu risti sa pluteasca la suprafata din cauza ca sunt foarte usoare.

3. La final adauga ingredientele solide (fructe si legume), iaurturile si fructele congelate. Lichidul va transforma aceste ingredinete intr-un piure perfect.

Viteza de amestecare

Si viteza este importanta. Specialistii recomanda sa incepi mixarea la viteza mica si sa o cresti treptat pe masura ce ingredientele se transforma intr-un smoothie. Lasa smoothie-ul sa se mixeze la viteza maxima pana in momentul in care obtii o compozitie omogena.

Lasa-l sa se "odihneasca" si mixeaza din nou

Pe peretii vasului se lipesc adesea bucati mari de ingrediente ce nu au fost macinate corect. Lasa smoothie-ul sa se "odihneasca" timp de un minut, doua. In acest interval ingredientele mari, solide, se vor lasa la baza blenderului. Daca nu ai rabdare poti folosi o spatula de silicon pentru a amesteca compozitia. Dupa aceea, indiferent de metoda abordata, mixeaza din nou la viteza maxima pentru a obtine un smoothie perfect.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare