Sfaturi culinare

#orez #sfaturi culinare #depozitare

Cum sa protejezi orezul de insecte

Orezul odata cumparat trebuie sa fie depozitat in conditii optime, pentru a te asigura ca il tii la distanta de insecte. Umezeala sau o punga deschisa poate sa distruga acest aliment, facandu-l numai bun de aruncat la gunoi.

Iata cateva aspecte de care este bine sa tii cont pentru a feri orezul de insecte:
 

1. Verifica pachetul
 

Este bine sa cumperi orez intr-un ambalaj transparent, astfel incat sa-l poti verifica cat de cat. Odata ajuns acasa, desfa pachetul si inspecteaza continutul. Foloseste o lingura sau un alt tacam pentru a "sapa" in orez. Asigura-te ca pachetul nu contine insecte. Principalii daunatori sunt vizibili cu ochiul liber.
 

2. Foloseste un recipient potrivit
 

Foloseste un recipient inchis ermetic pentru a depozita orezul. Este important sa ai un capac care se inchide bine. De asemenea, recipientul folosit nu trebuie sa fie umed, pentru ca umezeala duce la aparitia daunatorilor ingredientelor uscate precum cerealele sau orezul.
 

3. Depoziteaza in locul potrivit
 

Orezul nu trebuie pus oriunde, intr-un sertar sau un raft de prin casa. Depoziteaza-l intr-o camera intunecoasa si racoroasa precum camara. Umiditatea din incaperea respectiva nu trebuie sa fie mai mare de 65%. Daca incaperea nu intruneste conditiile, depoziteaza orezul in frigider.
 

4. Inspecteaza recipientele
 

Daca trece o perioada mai lunga fara sa folosesti orezul, este bine sa-l inspectezi pentru a vedea daca este totul in regula. Nu lasa niciodata in preaja lui sau a altor alimente resturi de mancare, boabe de orez, fire de faina, malai etc deoarece acestea reprezinta o hrana pentru insecte. Spatiul de depozitare trebuie sa fie perfect curat, pentru a nu deveni tentant pentru daunatorii care pot sa apara si sa se inmulteasca aici.

Nu amesteca continutul a doua pachete diferite pentru ca uneori se poate ca unul sa fie deja contaminat. De asemenea, este important sa citesti instructiunile de pe ambalaj atunci cand cumperi produsul si sa-ti notezi perioada de valabilitate. Un pachet de orez organic, de exemplu, trebuie pastrat la loc uscat si racoros si se consuma in aproximativ 3 saptamani de la deschiderea pachetului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului