Prepararea maionezei nu este atat de simpla precum pare la o prima vedere. Cea mai mare problema pe care o poti avea in timpul prepararii acesteia este faptul ca se pote taia. Stii insa cum sa o "repari"? Iata la ce truc trebuie sa apelezi.

In primul rand, trebuie sa tii cont de faptul ca toate ingredintele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei. Adauga uleiul treptat, putin cate putin, in caz contrar acesta se ve separa de galbenus, care este foarte apos.

Maioneza nu trebuie aruncata, poate fi reparata. Pentru inceput trebuie sa pui de-o parte maioneza taiata si sa incepi prepararea unei alte maioneze intr-un vas separat. Adauga un galbenus de ou si o lingurita de mustar. Adaugam treptat cate putin ulei si mixeaza bine pana cand obtii aproximativ trei linguri de maioneza.

In loc sa mai adaugi ulei, incorporeaza cate putin din maioneza taiata. Continua procesul pana cand incorporezi intreaga cantitate si, daca mai este nevoie, mai poti aduga ulei.

Sursa foto: perchinka-khozyayushka.ru

  •   2017-12-27
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.