Sfaturi culinare

#lacrimat #tocare ceapa #sfaturi practice #sfaturi culinare #ceapa

Cum sa tai ceapa fara sa lacrimezi. 5 trucuri utile

Numai cine nu a taiat in viata lui o ceapa nu stie prin ce suferinta trebuie sa treci. Din fericire, experienta i-a facut pe unii bucatari sa descopere mici trucuri care sa-i ajute sa depaseasca aceasta neplacere.

1. Pune ceapa in apa

Dupa ce ai curatat ceapa, las-o timp de 30 de minute intr-un vas cu apa. Vei vedea ca nu vei mai simti la fel de rau disconfortul provocat de tocarea ei.

2. Tine ceapa la congelator

Un alt truc util este sa tii ceapa la congelator timp de jumatate de ora inainte sa o toci. Nicio lacrima nu ti se va mai scurge pe obraz.

3. Aprinde o lumanare pe masa

Aseaza o lumanare aprinsa pe masa de lucru si flacara ei va arde toate uleiurile emanate de ceapa tocata, care irita de altfel ochii.

4. Umple-ti gura cu apa

Un alt truc util este sa tii apa in gura cat timp toci ceapa.

5. Nu-i elimina radacina

Dupa ce ai curatat folia subtire, incearca sa o toci ceapa fara sa ii tai mai intai radacina, intrucat aceasta contine o serie de componente sulfurice foarte concentrate care provoaca lacrimarea.

Sursa foto: hogartotal.imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului