Sfaturi culinare

#deosebire miel caine #carne de miel #diferente #caine #miel

Cumperi miel pentru Paste? Invata cum sa-l deosebesti de carnea de caine

Mielul este nelipsit de pe masa romanilor, in ziua de Paste. Aceasta carne delicioasa a creat insa multe controverse de-a lungul timpului, nu putine fiind persoanele care au cumparat carne de caine in loc de carne de miel. Daca ti-e frica sa nu pici in plasa negustorilor necinstiti, afla cum poti deosebi carnea de miel de cea de caine.

Diferentele dintre carcasele de miel si cele de caine

Daca optezi pentru a cumpara un miel intreg, iti va fi mai usor sa recunosti carnea acestuia de cea de caine. Iata care sunt diferentele:

1. Verifica-i dintii! Uita-te cu atentie la dintii animalului, este cel mai simplu mod de a deosebi o carcasa de miel de una de caine. Mielul are dinti incisivi numai pe maxilarul inferior, in timp de cainele are incisivi (canini) pe ambele maxilare.

2. Uita-te la fizionomie! Cainele are configuratia corpului si musculatura subtiri si alungite, in schimb mielul are carcasa mai scurta.

3. Verifica grasimea! Carnea de miel are grasimea alba, tare si sfaramicioasa spre uscata si se depune si sub piele. In schimb cea de caine este moale, untoasa, de culoare alb-cenusie si nu se depune sub piele.

4. Numara-i vertebrele sacrale! Mielul are 5 vertebre sacrale, iar cainele are doar 3. In plus, osul bazinului este lung la ovine iar la caine este scurt si patratos.

Cum recunosti carnea dezosata

Mirosul carnii de miel este intepator, specific, in schimb acesta lipseaste la carnea de caine.

Oaia are carnea rosie, insa cu cat animalul este mai tanar, cu atat carnea este mai deschisa la culoare. In plus carnea de miel are fibre musculare fine si dense, apropiate intre ele, cu un aspect compact. Pe de alta parte carnea de caine are o culoarea rosu-inchis iar fibra musculara este fina, de consistenta moale.

Anul acesta, pretul carnii de miel este de 9-10 lei pe kilogram in viu si 18-22 de lei pe kilogram, taiat.

Sursa foto: maxpixel.freegreatpicture.com

  •   2017-04-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii