Upgradeaza bucataria cu un set nou de cutite. Astfel de accesorii sunt des folosite in bucatarie, iar niste produse de calitate te vor ajuta nu doar la taiatul in sine, dar si la aspectul mancarii. Iata cele mai importante cutite pe care trebuie sa le ai in casa.

Cutite pentru paine

Cutitul pentru paine este de departe cel mai folosit dintre cutitele din bucatarie. Pentru ca painea sa nu se faramiteze si sa tai felii cu grosimea dorita, este important sa ai un cutit bun pentru paine. Cutitele de paine sunt lungi, de aproximativ 30 cm, cu lama zimtata. Acestea pot taia o felie perfecta chiar si dintr-o paine foarte proaspata. Un cutit de paine este important mai ales atunci cand conteaza aspectul feliei. Un cutit de paine costa in jur de 70 lei.



Foto: ifood.tv

Cutite pentru unt

Cutitul pentru unt este un accesoriu optional in bucatarie. Cand ai o masa eleganta in care servesti unt, cel mai indicat tacam este acest tip de cutit. Mic de dimensiune, cu o forma rotunjita, cutitul de unt este delicat, cu o lama lata, perfecta pentru a intinde pe paine unt, dar si alte alimente cum sunt gemurile. Un cutit pentru servit unt costa in jur de 20 lei.


Foto: quickmedical.com

Cutite pentru carne

Cutitul pentru carne este o unealta practica, folosita pentru taiere, dezosare si indepartarea grasimii. Cutitul este scurt sau mediu, cu varf ascutit, cu lama neteda si ingusta. Forma cutitului de carne urmeaza conturul mancarii taiate. Un cutit pentru carne poate costa 40 lei, dar poate ajunge si la 200 lei, in functie de firma respectiva.



Foto: chefscatalog.com

Cutite pentru branza

Cutitele pentru branza au o forma speciala, dinamica, unele dintre ele cu lama decupata sau cu varful despicat. Cutitul pentru branza este conceput pentru taierea branzei reducand la minim frecarea de aliment. Decupajele impiedica branza sa se lipeasca de lama, mai ales in cazul branzei moi. Un cutit de branza din otel inoxidabil costa 60 lei.



Foto: chefknifes.com

Cutite pentru servire

La orice masa ai nevoie de cutite pentru servire. Le poti cumpara in seturi, alaturi de furculite si linguri sau separat. Cutitele clasice pentru servire sunt cele folosite la friptura. Acestea sunt scurte, cu lama neteda si ascutita, cu zimti numai spre varf. Cutitele de friptura sunt inlocuite cu cele pentru peste atunci cand felul principal consta din peste. Cutitele de peste sunt ca o spatula, cu lama lata.

Foto: crateandbarrel.com

Foto principala: housetohome.co.uk

  •   2012-09-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Elisa Costache

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii