Sfaturi culinare

#spalare carne pui #carne pui #preparare carne pui #pui #sfaturi culinare

De ce NU trebuie sa speli niciodata carnea de pui inainte de a o gati

Multe persoane obisnuiesc sa spele carnea de pui inainte de a o gati. Aceasta este insa o gresala periculoasa, pe care nu trebuie sa o mai repeti! Motivul te va soca!

Prin procesul de spalare al carnii de pui risti sa imprastii bacteriile in chiuveta, pe ustensilele de gatit si chiar pe haine. De cele mai multe ori pe carne se afla bacterii extrem de periculoase pentru organismul uman, precum Salmonella sau Campylobacter.

Contaminarea cu aceste bacteriile se numara printre principalele cauze ale toxiinfecţiilor alimentare grave din Marea Britanie, iar cercetatorii de la Food Standards Agency au facut o descoperire alarmanta: aceea ca doi din cinci bucatari obisnuiesc sa spele carnea de pui inainte de a o gati, contribuind astfel la raspandirea libera a bacteriilor in jur si la contaminarea ulterioara cu ele, proces care poarta numele de aerosolizare, scrie realitatea.net.

Prin procesul de preparare bacteriile sunt ucise. Prin spalare doar o parte din acestea sunt eliminate, iar tot ceea ce reusesti sa faci este sa le salvezi de la moarte, gazduindu-le in chiuveta si pe ustensilele de gatit.

Sursa foto: coppins-butchers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului