1. Batut oua/albusuri
Stiai ca daca amesteci ouale la blender, omleta pe care urmeaza sa o prepari va deveni mai pufoasa? De asemenea, poti face in doar cateva secunde o spuma de albus, fara a murdari vase si a depune efortul de a bate ouale cu telul, iar rezultatul va fi unul mai consistent si mai pufos.
2. Macinat cafea
Iti place sa folosesti cafea proaspat macinata si nu ai la indemana o rasnita? Blenderul poate prelua cu succes aceasta atributie si, la fel ca rasnita electrica, poti opta pentru o macinare mai grunjoasa sau mai fina a cafelei, in functie de preferinte.
3. Maioneza
Te-ai saturat sa amesteci zeci de minute maioneza pana se inmulteste si capata textura potrivita pentru a fi folosita in salate? Daca nu ai un mixer la indemana, iar amestecatul cu lingura nu iti face deloc cu ochiul, atribuie acest rol blenderului de bucatarie. Acesta te va ajuta sa prepari maioneza rapid si fara efort.
4. Dressinguri de salata
Daca ai de preparat dressinguri complexe pentru salate, nu trebuie decat sa arunci toate ingredientele in blender si sa le mixezi bine. Spre deosebire de amestecatul cu lingura, blenderul are avantajul de a marunti si mixa condimentele foarte bine, amplificand astfel gustul si savoarea dressingurilor.
5. Zdrobire cuburi de gheata
Esti grabita sa faci cateva cocktailuri delicioase, dar iti trebuie gheata maruntita? Nimic mai simplu! Blenderul preia si acest rol in bucatarie, devenind astfel una dintre cele mai versatile ustensile de gatit din casa.
6. Supe creme
De departe, cel mai important si util rol al blenderului de bucatarie este sa paseze si mixeze foarte bine fructe si legume. Daca la capitolul fructe, te-ai lamurit cat de util este aparatul pentru prepararea smoothie-urilor sau milkshake-urilor, este timpul sa testezi puterea lui de pasare a legumelor, pentru pregatirea rapida a piureurilor ori supelor creme.
Sursa foto: viewpoints.com