Sfaturi culinare

#preparare paste #paste #sfaturi culinare

Din secretele bucatarilor italieni: sfaturi pentru prepararea pastelor perfecte

Desi multe persoane cred ca sosul este cel care da aroma si savoare preparatelor din paste, in realitate, calitatea acestor produse fainoase si modul in care sunt fierte si amestecate cu alte ingrediente le ofera savoarea pe care o cautam la retetele de acest tip. Descopera cateva secrete ale prepararii pastelor perfecte, impartasite de bucatari italieni!


Pune suficienta apa la fiert!

Una dintre greselile pe care le fac multe persoane care gatesc paste este ca le fierb intr-o cantitate incorecta de apa - fie pun prea putina, fie prea multa. Chefii italieni sustin ca pastele au nevoie de suficienta apa sa fiarba corect, intrucat se maresc in volum si nu vrei sa stea inghesuite si sa se lipeasca intre ele. Acestia recomanda 1 litru de apa la 100 g paste.


Pune intotdeauna sare in apa in care fierbe pastele!

Nu uita sa pui sare in apa, dar nu imediat dupa ce ai pus oala pe foc, ci exact in momentul in care apa atinge punctul de fierbere, cu un minut inainte de a adauga pastele. Este nevoie de aproximativ 7 g de sare la fiecare litru de apa. Nu doar ca impiedica lipirea acestora de fundul oalei, dar potrivit bucatarilor italieni, contribuie si la intensfificarea aromelor.


Fierbe pastele al dente!

O alta greseala pe care o fac multe persoane in prepararea pastelor este ca le fierb prea mult. Acestia nu tin cont de faptul ca, in cele mai multe cazuri, procesul de fierbere a pastelor continua si dupa ce stingi focul si adaugi sosul sau le bagi la cuptor. Daca fierb prea mult, pastele se lipesc intre ele si se sfarama la amestecat, preparatul transformandu-se intr-o ciulama. Pentru a-ti iesi al dente, respecta intotdeauna instructiunile de pe ambalaj privind timpul de fierbere a pastelor sau gusta-le din cand in cand si opreste focul atunci cand sunt usor ferme la mestecare.


Foloseste apa in care au fiert pastele la sos!

Chefii italieni sfatuiesc iubitorii de paste sa foloseasca un truc special in prepararea sosului: sa puna 1-2 linguri din apa in care au fierb pastele in sos. Nu doar ca il omogenizeaza, dar ajuta pastele sa il absoarba mai bine.


Toarna putin ulei de masline peste pastele scurse!

Nu pune ulei in apa in care fierb pastele, intrucat va impiedica absorbtia sosului in ele. Daca vrei sa le dai putin luciu si sa eviti lipirea lor, adauga un strop de ulei de masline dupa ce le-ai scurs de apa, in strecuratoare.



Sursa foto: recipris.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului