Cu ocazia sarbatorilor, ai tendinta de a pregati o gama variata de mancaruri pe care, bineinteles, ca nu le vei putea consuma in intregime, mai ales daca mai ai in plan si cateva vizite la rude sau prieteni. Exista insa solutii pentru a salva mancarea ramasa. Daca cei mici nu se mai ating de ouale fierte sau de cozonac, poti sa le introduci in alte retete si sa obtii preparate delicioase, care ii vor incanta pe toti membrii familiei. Iata cateva retete pe care le poti face din resturile de la masa de Paste!
1. Salata de oua cu spanac si sunca
Daca ti-au ramas prea multe oua de la masa de Paste, nu le arunca, poti prepara cu ele o savuroasa salata cu spanac si sunca.
Ingrediente pentru salata de oua cu spanac si sunca:
-
4 linguri ulei de masline
-
1 ceapa
-
2 linguri otet din vin alb
-
2 lingurite mustar cu boabe intregi
-
450 grame spanac proaspat
-
8 felii de sunca
-
4 ridichi
-
5 oua fierte
-
Sare si piper macinat
Cum se prepara salata de oua cu spanac si sunca:
Spala si curate bine legumele, apoi incinge uleiul de masline intr-o tigaie si adauga ceapa taiata julien, caleste-o usor, pana se inmoaie putin. Ia-o de pe foc si adauga peste ea otetul, mustarul, sarea si piperul dupa gust si amesteca bine.
Separat, intr-un alt bol, combina spanacul, feliile de sunca si ridichile si pune peste ele amestecul de ceapa si amesteca usor. Adauga deasupra lor ouale taiate felii.
Cum se serveste salata de oua cu spanac si sunca:
Salata de oua cu spanac si sunca se serveste rece, ca aperitiv.