Ce este faina de migdale
Faina de migdale este obtinuta din migdale intregi sau decojite. Migdalele sunt macinate pana rezulta o pudra fina asemanatoare fainii, insa aceasta este mult mai densa decat faina clasica datorita cantitatii mari de grasimi pe care migdalele le contin.
Desi ai crede ca faina de migdale nu este sanatoasa cand esti la dieta, trebuie sa stii ca grasimile continute de acestea nu sunt daunatoare, ba din contra. Acestea sunt bogate in acizi grasi Omega 3 si 6.
Cum folosesti faina de migdale
Faina de migdale poate inlocui cu succes faina clasica in retete de briose, biscuiti, si alte prajituri, dar si in aluaturi de placinta sau tarte. In schimb, aceasta nu poate fi folosita pentru prepararea painii sau a cozonacului.
Pentru a inlocui faina clasica din retetele favorite cu cea de migdale trebuie sa folosesti aceeasi cantitate de faina. Textura aluaturilor tale se va schimba, deoarece faina de midgale este mult mai densa. Asadar, asteapta-te ca in locul unui preparat pufos sa obtii unul dens.
Cand gatesti cu faina de migdale poti scadea la jumatate cantitatea de grasimi din reteta.
Din cauza lipsei de gluten, faina de migdale nu are putere de legare a aluaturilor. In cazul retetelor in care se simte nevoia unui agent de legare poti folosi un ou in plus, pudra de canepa sau seminte de in.
Cum prepari faina de migdale acasa
Sursa foto: nuts.com
Faina de midgale poate fi preparata foarte usor acasa. Ai nevoie de midgale crude, cu sau fara coaja. Pentru a obtine o faina pufoasa, tine migdalele la frigider timp de o ora inainte de a prepara faina.
Adauga apoi migdalele in robotul de bucatarie si mixeaxa-le la viteza maxima pana obtii o pudra fina (dureaza intre 20 de secunde si 1 minut).
Atentie! Nu macina migdalele prea tare deoarece in loc de faina vei obtine unt de migdale.
Pastreaza faina de migdale intr-un recipient inchis ermetic, la frigider. Nu o pastra la temperatura camerei deoarece va rancezi.
De ce trebuie sa folosesti des faina de migdale
Faina de migdale are multiple beneficii pentru cei care vor sa slabeasca sau cei care au intoleranta la gluten ori sufera de diverse afectiuni. Ca si migdalele, faina obtinuta din aceste fructe oleaginoase este bogata in acizi grasi Omega 3 si 6, vitamina E, vitamine din complexul B, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre.
Faina de midgale nu numai ca este un antioxidant natural pentru corp, insa datorita acizilor grasi Omega 3 si 6 iti protejeaza inima de diverse afectiuni si scade riscul de atac cerebral. Mai mult, faina de migdale reduce colesterolul rau si nu creste glicemia, fiind asadar perfecta pentru cei suferinzi de colesterol si de diabet.
Sursa foto principala: treehousealmonds.com