Sfaturi culinare

#bauturi #palinca #tuica #cachaa #sake #arak #ouzo #rachiu #grappa #bere guiness #bauturi traditionale

Fiecare tara cu bautura ei traditionala! Licori reprezentative pentru diferite tari

Tarile din jurul lumii nu se mandresc doar cu preparate traditionale delicioase, care le fac cinste ori de cate ori sunt vizitate de turisti. Si bauturile sunt impartite pe caprarii. Fiecare tara in parte si-a adjudecat cate o bautura traditionala, cu care se faleste in lume si pe care o recomanda celor dornici sa le viziteze tara. Iata care sunt bauturile alcoolice traditionale din cele mai importante tari turistice, inclusiv Romania!

Stiai ca absintul este o bautura alcoolica traditionala in Franta sau ca palinca nu este de sorginte romaneasca, asa cum credeam, ci este revendicata ca fiind licoarea specifica Ungariei?

Bautura traditionala a Romaniei ramane insa tuica, care este consemnata pana si in legislatia romaneasca. Conform ordinului 368/2008 din legislatie, tuica reprezinta bautura alcoolica traditionala a tarii noastre, obtinuta prin fermentarea alcoolica si distilarea prunelor.

Spune-ne ce tari urmeaza sa vizitezi si noi iti spunem care sunt bauturile alcoolice traditionale cu care te poti delecta in sejurul tau:

Bere Guiness - nu este de origine englezeasca, asa cum credeam, ci originea ei apartine cu mandrie Irlandei.

Grappa - este o bautura unica in lume si este specifica Italiei. Este preparata din seminte, codite si tulpini de struguri care raman in urma procesului de vinificatie si tescovina.

Rachiu - Bosnia si Slovenia inca se mai "bat" pe originea rachiului, fiecare dintre ele considerand ca este tara care merita sa aiba aceasta tarie ca bautura traditionala. Pana la aflarea verdictului final, va puteti bucura de aceasta bautura indrazneata in ambele regiuni.

Ouzo - este bautura traditionala a Greciei si se remarca prin gustul autentic provenit din combinatia de anason, lemn dulce sau negru.

Arak - aceasta bautura este foarte disputata in Orient, de nu mai putin de trei tari - Liban, Siria si Iordan, care se lupta inca pentru paternitatea ei. Este o bautura cu gust de anason, usor asemanatoare ouzo-ului grecesc.

Sake - Japonia este tara care se mandreste cu acest vin autentic, obtinut din orez, a carui caracteristica interesanta este ca se bea fierbinte.

Cachaa - daca ajungi vreodata in Brazilia, respecta-ti gazdele si cere intotdeauna la bar Cachaa. Este bautura traditionala a acestei tari si are un gust si textura asemanatoare lichiorului. Brazilienii prefera sa bea licoarea cu lamaie, zahar si apa rece.

Sursa foto: sciencealert.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului