Sfaturi culinare

#fileuri de curcan #fileuri curcan turcesti #retete turcesti

Fileuri de curcan turcesti cu miere, mustar si cartofi

Fileuri turcesti in sos de miere si mustar, garniste cu cartofi sunt ideale pentru cina. Sunt satioase, se prepara usor si au o aroma incantatoare.

Ingrediente pentru fileurile de curcan turcesti cu miere, mustar si cartofi:

  • 3 fire de praz medii, taiate felii subtiri
  • 400 g cartofi
  • 2 lingurite de ulei de canola
  • 1/2 lingurite de piper proaspat macinat
  • 3 linguri de miere
  • 3 linguri de mustar
  • 1 lingurita si un sfert de praf de curry
  • 450 g fileuri de carne de curcan

 

Cum se prepara fileurile de curcan turcesti cu miere, mustar si cartofi:


Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, apoi spala bine prazul si pune-l la calit alaturi de cartofi in ulei, cu 1/4 lingurita de piper si 1/8 lingurita e sare. Lasa-le pe foc aproximativ 15 minute.

Intre timp, amesteca uleiul ramas cu mierea, mustarul si curry pana cand se omogenizeaza.

Presara acest sos peste fileurile de curcan, apoi toarna doua linguri de sos si peste legume si asezoneaza-le cu sarea si piperul ramase. Asaza fileurile peste legume si baga-le la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Cum se servesc fileurile de curcan turcesti cu miere, mustar si cartofi:

Fileurile de curcan turcesti se servesc calde, presarate cu putina verdeata deasupra.

Sursa foto: eatingwell.com

  •   2013-07-09
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.