Sfaturi culinare

#utilizare ulei de masline #uleiu #gatit #sfaturi culinare #ulei de masline #masline

Folosesti ulei de masline la gatit? Doua greseli pe care nu trebuie sa le mai faci

Uleiul de masline este tot mai apreciat de romani. Acesta este folosit adesea la prepararea celor mai savuroase mancaruri, insa, multi dintre noi facem greseli uriase fara a ne da seama. Iata care sunt greselile pe care nu trebuie sa le mai repeti de acum inainte!

Folosesti uleiul extravirgin la prajit

Uleiul extravirgin este cel mai scump dntre toate. Acesta are si o aroma mai intensa, de aceea este indicat sa-l folosesti doar la salate sau la alte preparate ce nu necesita gatire.

In schimb, pentru prajit poti opta pentru ulei rafinat din masline sau pentru uleiul nehidrogenat de palmier.

Optezi pentru uleiul de masline "light"

Esti la dieta, sau vrei sa te mentii, si crezi ca uleiul de masline light te va ajuta? Ei bine, trebuie sa stii ca acest termen nu se refera la numarul de calorii pe care uleiul il contine ci la culoarea si aroma acestuia. Astfel, uleiul de masline light are acelasi numar de calorii ca si cel normal (aproximativ 120 de calorii la o lingura de ulei), insa are o aroma mai subtila de masline.

Sursa foto: pixabay.com

  •   2017-04-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii