Sfaturi culinare

#utilizare ulei de masline #uleiu #gatit #sfaturi culinare #ulei de masline #masline

Folosesti ulei de masline la gatit? Doua greseli pe care nu trebuie sa le mai faci

Uleiul de masline este tot mai apreciat de romani. Acesta este folosit adesea la prepararea celor mai savuroase mancaruri, insa, multi dintre noi facem greseli uriase fara a ne da seama. Iata care sunt greselile pe care nu trebuie sa le mai repeti de acum inainte!

Folosesti uleiul extravirgin la prajit

Uleiul extravirgin este cel mai scump dntre toate. Acesta are si o aroma mai intensa, de aceea este indicat sa-l folosesti doar la salate sau la alte preparate ce nu necesita gatire.

In schimb, pentru prajit poti opta pentru ulei rafinat din masline sau pentru uleiul nehidrogenat de palmier.

Optezi pentru uleiul de masline "light"

Esti la dieta, sau vrei sa te mentii, si crezi ca uleiul de masline light te va ajuta? Ei bine, trebuie sa stii ca acest termen nu se refera la numarul de calorii pe care uleiul il contine ci la culoarea si aroma acestuia. Astfel, uleiul de masline light are acelasi numar de calorii ca si cel normal (aproximativ 120 de calorii la o lingura de ulei), insa are o aroma mai subtila de masline.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare